Espresso lungo je už skoro na každém nápojovém lístku – obsluha by vám ale měla donést espresso ve větším šálku a vedle v konvičce horkou vodu – sami si kávu dolijete, jak je chcete. Cappuccino je mojí velkou slabostí. Ne všude ho ale umí správně připravit. Na cappuccino rozhodně nepatří kopec suché pěny s bublinami. Pokud patříte mezi milovníky anebo se chcete jen něco nového dozvědět, pak čtěte dále a my vám prozradíme, jak správně kávu podávat a jak provonit svůj domov charakteristickým aroma a vychutnat si její lahodnou chuť.
Pokud si libujete v popíjení lahodné kávy, jistě jste se již zamýšleli nad tím, jak správně uchovávat kávu, aby vydržela co nejdéle čerstvá. V následujících odstavcích si ukážeme, jak správně skladovat kávu a vyvrátíme největší mýty o kávě. Má být v původním obalu nebo je lepší dóza na kávu? A má být ve spížce, ledničce nebo v mrazničce?
Následujících tipů Vám pomůže zorientovat se v problematice skladování kávy na výbornou. Vybrali jsme pro vás pět zajímavých, a nebojíme se říct nejlepších přístrojů, díky nimž si i ve vlastní kuchyni vykouzlíte tu nejlepší filtrovanou kávu nebo třeba cappuccino. Seriál, který jsme věnovali způsobům přípravy kávy, prozradil už mnohé. V moka konvičce můžete připravit opravdu skvělou kávu, která chuťově spadá mezi silné espresso a filtrovanou kávu. Je ale důležité věnovat pozornost konvičce, kávě a především postupu přípravy.
Dodržte tradiční postupy a nebudete litovat. Dáš si turka nebo instantní? Otázka, kterou na návštěvě slyšíme často. Umíte ale připravit skutečně výbornou kávu? Přečtěte si jak správně na to!
Ať už si připravujete turka, kávu v ručním presovači nebo sáhnete po instantní kávě, věřte, že teplota zásadně. Nákup zrnkové kávy a domácího mlýnku na kávu je jedním z nejlepších způsobů, jak mít vždy po ruce čerstvou kávu. Mletá káva totiž ztrácí svou chuť už za pár hodin, kdežto celá zrna zůstávají čerstvá až několik týdnů, samozřejmě jen pokud je správně uskladníte. Umletá káva má vzhled a strukturu stolní soli.
Jemné: Mokka konvička - Taková káva, která je konzistencí po semletí někde na začátku cesty mezi cukrem krupicí a hrubou moukou, je určena pro použití v moka konvičce. Pokud si koupíte mletou kávu, může se stát, že bude už značně zvětralá, i když je ve vakuovém balení. Důležitým, avšak často opomíjeným aspektem, je také jistě šálek, do kterého bude výsledný nápoj servírován. Podívejte se na video ukazující, jak vařit studenou kávu, poté přejděte na konec tohoto příspěvku a. No, me zase fascinuje jak se “vzdelani” Cesi ohrazuji, ze piccolo neexistuje. Existuje, a nejen v Australii.
Také patříte mezi milovníky kávy? Naučte se ji správně skladovat, aby si zachovávala úžasnou chuť a vůni! Zjistěte, kde kupovat kávu a kam ji doma uložit, abyste si ji pak mohli vychutnávat v co největší kvalitě.
Možná zjistíte, že jiný způsob přípravy ještě vylepší chuť vaší kávy. Pokud kávu plánujete skladovat více dní či týdnů můžete použít zaskladnění do mrazničky – ale měli byste dbát na několik opatření, aby se z kávy dostalo pokud možno maximum vzduchu a vlhkosti. Zde je návo jak uložit kávy bezpečně v mrazničce: Dejte kávu ve vzduchotěsné nádoby, nebo do zipovacího sáčku.
Nyní můžete čaj podávat. V každém šálku je jen několik hltů, takže pijte pomalu a vychutnávejte si čaj. Kvalitní čaj je možné zalít až třikrát, takže můžete celý postup zopakovat. Bez vzduchotěsného sáčku zrnková káva vydrží zhruba týdny. Skladujte ji v suchu a temnu, rozhodně ji nedávejte do skříňky s jinými potravinami!
Káva totiž velmi ráda pohlcuje ostatní vůně a např. To je jen jedno a má přesné parametry: malý šálek (20–ml tekutiny), vysoká, hladká, krémová pěna na povrchu a podle Petry Veselé musí mít také vyrovnané hlavní chutě: sladkou, hořkou a kyselou. Aroma drží lépe v zaoblených šálcích, z otevřených dříve vyprchá.
Kávu zbavenou kofeinu lze připravit mnoha způsoby. U kávy je velmi důležitá čerstvost, proto doporučuji se obrátit na specializované prodejny s kávou. Tam vám zrnkovou kávu i čerstvě namelou na hrubost, která je vhodná pro danou přípravu. Espresso, filtrovaná káva.

Jak poznat dobré espresso? Když byste se zeptali lidí, jak má vypadat správná sklenice na degustování whisky, v drtivé většině případů vám odpoví, že se jedná o nízkou sklenici s masivním dnem. Takhle tedy sklenice na ochutnávání whisky tedy rozhodně nevypadá.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.