Byla by škoda, aby se obsah zkazil. Konzervuje jen líh, a nemusí to být rum, ale pouze, pokud výrobek obsahuje nad alkoholu. Takže konzervant je namístě, pokud nedošlo ke sterilaci. V obchodě se výrobek jmenuje.
Naplněné švestky narovnáme do vhodné sklenice a zalijeme je rumem tak, aby byly zcela potopené.
Sklenici dobře uzavřeme a švestky necháme alespoň týden rozležet. Do takto připraveného cukerného nálevu vložte vypeckované švestky a ponechte vše společně vařit minuty povařit. Odstavte z plotny a přimíchejte lžíci rumu. Sklenice uzavřete a zavařte v páře nebo troubě v závislosti na tom, kolik sklenic máme. Nezralé ořechy též, ale ty neumím.
Pokud má někdo zkušenosti s dalším ovocem, prosím sdělte. Od velkých lahví jsem upustila, neboť nejdříve dozrávají jahody a měkké ovoce, nakonec až hroznové víno a švestky. I když je nyní vše celý rok, přece jen v sezóně je vše levnější.
Můžeme zvlášt nakládat i sušené švestky , ale nakládáme je do koňaku. Dáváme je do menších nádob. Konzumujeme je tehdy, když pěkně nabobtnají. Podáváme je s troškou koňaku jako pohoštění ke kávě. Ovoce v rumu občas kontrolujeme, pokud zjistíme, že vysychá, opatrně dolejeme rum.
Tématické fráze: višně višně recepty recepty z višní jak udělat višně v rumu visne recept fišně v čokoládě co udělat z višní višně v rumu recepty višně višně v cukru švestky v cokolade dort višně v čokoládě zavařenina z višní nakládané višně švestky v rumu nakladani visni višně co s nimi recept z. Vypeckované višně v rumu. Chcete-li mít po ruce vhodnou náplň do koláče či závinu, pusťte se do tohoto receptu. Vyberte si ze stovek receptů na švestky v rumu , které se vám budou snadno a rychle vařit. Vybírejte vyzkoušené recepty na Ananas nakládaný v rumu , Ananas rum, Ananas v rumu , Rum Tonic, Makovec s rumem nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Pak je umeleme na masovém mlýnku.
A domácí švestky chutnají nejlépe, navíc víte, jak byly pěstovány a ani při sušení je zbytečně neobohacujete siřičitany. Můžete z nich také připravit nádivku, omáčku, rozmanité speciality jako švestky nakládané v rumu. Dříve se nechaly pár dní na půdě a poté sušily v troubě.
Dnes je mnohem častější. Potřebujeme litr vody, kilogram cukru, švestky a rum.
Cukr dáme do hrnce s vodou, promícháme a dáme vařit. Do vařícího roztoku vhazujeme omyté švestky. Jakmile puknout, vybíráme je lžící na mísu. Necháme vychladnout a dáváme je do sklenic.
Zbylou šťávu ještě povaříme, horkou ji nalijeme na. Jak připravíte naložené ovoce? V případě kompotu (například višně) slijte šťávu a nahraďte ji rumem nebo vodkou. Použijte kompotované nebo sušené plody.
Sušené ovoce (rozinky, brusinky, švestky a jiné) jednoduše alkoholem zalijte. Při obou způsobech přípravy nechte ovoce v alkoholu alespoň dva týdny odležet. PRAHA – Právě držíte v ruce závěrečný, 4. Obsahuje dalších dvacet receptů, jak zavařit jablka, hrušky a švestky , a deset receptů na konzervaci hroznového vína, brusinek a ořechů. Takhle zavařené švestky vypadají náramně, i když mě trochu znervózňuje, že jsou některé z nich ve sklenici na suchu.
Premium Loading. Skip trial month free. Unsubscribe from vesely16?
Jemný, harmonický a sladký likér na bázi 12letého rumu , vytvořený kombinací jemného rumu s macerovanými karibskými pomeranči.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.