
Jablka po předvaření necháme před vkládáním do sklenic vychladnout, vodu použijeme na přípravu cukerného roztoku. Méně slazené kompoty jsou chutnější i zdravější, a při zavařování jablek se mnoho cukru přidávat nemusí. Pokud ale chceme kompot sladší, můžeme jablka prosladit. Jablka se mohou zdát obyčejným ovocem, a však věděli jste, kolik vitamínů a prospěšných látek obsahují?

Jablka obsahují rozpustnou vlákninu, která napomáhá snížit cholesterol v krvi. Máte zahradu plnou plodících jabloní? Vyčkejte si na domácí jablíčka a zpracujte je pomocí zavařování.
Jablka jsou u nás jedním z nejrozšířenějších a nejoblíbenějších druhů ovoce. K zavařování jablek se hodí všechny plody – plané, padané, kyselé i vyzrálé. Připravená jablka nastrouháme a necháme chvíli odpočinout, aby pustila šťávu.
Strouhaná jablka plníme do sklenic, pořádně utlačujeme, šťávu pravidelně odléváme. Musíme utlačovat skutečně napevno, jinak se jablka rozvaří nebo vyrazí víčko a vytečou do zavařovacího hrnce! Nelekneme se, že jablka zhnědla, po. Tématické fráze: zavařování strouhaných jablek jak zavarit strouhana jablka jak zavařit jablka jak zavařit jablka na štrůdl zavarovani nastrouhanych jablek zavarovani jablek jak zavařit nastrouhaná jablka strouhana jablka zavařená jablka na štrůdl zavařená jablka zavaření jablek zavaření strouhaných jablek zavařování.
Zavařování jablek - Jablka pečlivě je omyjeme. V případě, že je loupeme, zbavujeme stopky, jádřinců a zbytků okvětí a krájíme na kousky, připravíme si vodu s kyselinou citronovou nebo s octem. Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu - recept: Pokud nevíte, co s úrodou jablek, a máte rádi jablečný závin, tohle je recept pro vás.
Očistené a nakrájané jablká naukladáme do pohárov, do ktorých sme vložili plátok citróna a klinčeky. Jablká zalejeme horúcim prevareným nálevom a sterilizujeme min. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvá, ale k velkým přednostem jablek patří, že si i při zavařování uchovají většinu cenných látek a vitamínů.
Jablka – zavařování jablek. Pokud je nebudeme loupat, klidně i kartáčkem a pod teplou tekoucí vodou, aby byla skutečně čistá. Tyto účinné látky posilují náš organismus, a to bez chemie a vedlejších účinků. Kompoty však nejsou jedinou úpravou zavařování jablek. Při sterilaci se obejdete i bez sterilačního hrnce.
Jablka přecedíme, rychle zchladíme a naskládáme do vymytých sklenic. Tady je přelijeme horkým nálevem a důkladně zavíčkujeme. Sklenice otočím dnem vzhůru a necháme vychladnout. Tím je zavařování jablek zcela hotovo. Vše je v něm jednoduché.
Výsledky zavařování jsou spolehlivější a nefungují na principu „pokus–omyl“ jako u jiných typů zavařování. Do hrnce dáme vařit vodu, cukr, skořici, hřebíček, badyán a špetku kyseliny citronové. Oloupeme jablka , ale loupat je také nemusíme. Dále jablka rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a přidáme je do vařícího nálevu.
Zamícháme a přivedeme zpět k varu. Vaříme - minuty, ochutnáme a podle chuti dosladíme či okyselíme. Očištěná jablka nakrájejte na menší kousky velikost i sousta a přidejte ke karamelovému sirupu.
Zakryjte poklicí a pokračujte ve vaření. Měkká jablka rozdělte do misek a zalijte přecezenou šťávou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.