pondělí 31. prosince 2018

Dušené maso na houbách

Dušené maso na houbách

Tématické fráze: vepřové plátky na houbách vepřové maso na houbách vepřový plátek na houbách veprove na houbach s ryzi recept na vepřové plátky na houbách maso na houbach na houbách plecko na houbách vepřová kýta na houbách vepřové plecko na houbách vepřové plátky na houbách v troubě vepřové na hříbkách na. Dušené maso vyjmeme a uchováme v teple. Do vydušené šťávy přidáme dušené houby s vínem, necháme přejít varem a vložíme opět maso. Již necháme jen prohřát.


Dušené maso na houbách

Vhodnou přílohou je rýže nebo těstoviny. Na másle zesklovatíme cibuli a přidáme maso , které jsme promíchali se solí a pepřem. Maso osmahneme, aby se zatáhlo.


Přidáme drcený kmín, trochu podlijeme, přidáme houby (sušené slijeme) a pomalu dusíme doměkka. Vepřové kostky na houbách podle potřeby podléváme. Před dokončením přidáme zátřepku na zahuštění. Na to dáme naklepané osolené a opepřené vepřové maso a orestujeme. Hovězí maso na houbách - recept.


Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty. Tématické fráze: hovězí na houbách hovězí na houbách pohlreich hovězí zadní na houbách dušené hovězí na houbách hovězí maso na houbách hovězi dušene na houbach hovězí na houbách se smetanou hovezi kousky na houbách hovězí na houbách recept recepty hovězí maso na houbách recepty hovězí na houbách pečené. Na sádle orestujeme cibuli na kostičky, na to dáme naklepané osolené a opepřené maso , orestujeme, přidáme houby, masox a veškeré koření,.


Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou velkou cibuli a do ní vložíme okořeněné plátky z jedné strany obalené v hladké mouce. Lehce osmahneme z obou stran. Vložíme zpět maso a necháme povařit cca minut.


Dušené maso na houbách

Podle chuti omáčku dosolíme a dopepříme. Opečte je z obou stran v pánvi na oleji a dejte ještě asi na minut do vypnuté trouby, kterou jste předtím rozehřáli na 1°C. Mezitím očistěte hříbky, překrojte je na menší kousky (pokud máte malé hříbky, překrojte je na půlky), opečte je na oleji, osolte, opepřete a posypte drceným kmínem. Osmažíme cibuli na oleji a špeku.


Nakonec bylo potřeba trochu zahustit moukou, a na konci jsem to jeste rozmixovala. Jako prilohu jsem zvolila pohankovy placky, ktere jsem nasla taky na. Telecí medailonky na houbách. Frankfurtská hovězí pečeně. Aspoň u nás na Vysočině.


Když je maso bílé, tak ho osolíme (asi špetka soli na každý kousek), přisypeme žampiony a nalijeme vodu. Až začne voda vřít, tak do ní rozdrobíme půl kostky bujónu, hrnec přikryjeme pokličkou, zmírníme plamen a dusíme asi min. Mezitím si do misky vlijeme smetanu a vmícháme do ní metličkou hladkou mouku tak, aby nevznikly hrudky.


Když maso změkne, připravíme závar: ve vodě rozmícháme mouku, nalijeme do kastrolu a minut povaříme, až šťáva zhoustne. Nakonec jídlo ještě dosolíme, případně obarvíme práškovou paprikou rozmíchanou v trošce oleje. K dušenému hovězímu na houbách podáváme houskový knedlík, rýži nebo těstoviny. Osolíme a opepříme, případně protáhneme proužky slaniny. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.


Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám. Krůtí a uzené na houbách dušené recepty, které budete milovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky