středa 2. října 2019

Pánev vhodná i do trouby

Pánve do trouby Mnohé speciality vyžadují po smažení ještě dopečení či zapečení v troubě. Pak máte dvě možnosti: buď vezmete pekáč či zapékací mísu a jídlo na ně složitě přesunete, nebo si k vaření přizvete chytrou pánev , která je vhodná do trouby. Díky pánvím, které jsou praktické i do trouby nemusíme tak špinit další kus nádobí, když chceme zapékat. Použijeme pouze jednu pánev , se kterou vaříme na sporáku a posléze zapékáme v troubě.


Pánev vhodná i do trouby

Pánve vhodné i do trouby jsou určené pro varné plochy plynové, elektrické a sklokeramické. V nabídce máme i pánve na indukci. Rozehřejte ji na středně vysokou teplotu. Pokud pánev , která se hodí i do trouby , nemáte, použijte obyčejnou.


Banquet pánev na lívance je vybavena indukčním dnem , hodí se tak na všechny typy sporáků. Vnitřní povrch je ošetřen nepřilnavou úpravou , což jistě oceníte při mytí nádobí – těsto se totiž nepřipálí. Výhodou hliníkových a železných pánví je vynikající vodivost, efektivnost a rychlá reakce na teplotní změnu.


Popřípadě můžete vybírat ze specializovaných pánví jako jsou pánve wok, grilovací nebo na palčinky. Dále je důležité všímat si materiálu, z jakého je pánev vyrobena, její velikosti a zda je vhodná. Nebo jakákoliv pánev – dá se dát s jídlem rovnou do trouby ? Pánev vybírejte s ohledem na její účel.


Odolnost - pánve se nezdeformují při změně teplot, tzn. Takřka každá pánev Wok lze použít na indukci díky elektromagnetickému dnu. Zohlednit byste měli nejen průměr pánve, hmotnost, materiál vnitřního povrchu, ale i specifické vlastnosti.


Například zda je daná pánev wok s poklicí, indikátorem teploty, vhodná do trouby nebo s materiálem pro mytí v myčce nádobí. V myčce bez problémů, proti kulina. Do trouby používám starou skleněnou poklici z Tefalu, ale je možné i samostatně přikoupit. Nerezová pánev s nepřilnavým keramickým povrchem bez příměsi látek PTFE a PFOA vhodná pro všechny typy vařičů. Určeno pro elektrické, plynové a sklokeramické sporáky, vhodné do myčky.


V tomto modelu lze připravovat běžné smažené pokrmy, ale také dušená jídla, směsi i omáčky. Přesto, že je ručka pánve plastová, je možné ji dát do trouby , ale pouze do maximální teploty 1°C. Nepřipravíte v ní však palačinky ani bramboráky, protože stěny jsou příliš vysoké.


Hluboká pánev je univerzální, takže v ní můžete i vařit. Tato železná pánev je odolná vůči vysokým teplotám a vhodná je i do trouby , kde zvládne zapékání do 2stupňů Celsia. Pánve z jiných materiálů se obvykle časem opotřebovávají, ale pro ocelové pánve to neplatí.


Ocel bude sice postupně tmavnout, ale její nepřilnavé vlastnosti se budou zlepšovat. Umožňuje připravovat jídla na sporáku, ale rovněž je vhodná i do trouby. Je vyrobena kombinací smaltu, oceli, měděných a kamenných částic. Má perfektní tepelné vlastnosti a je odolná vůči poškrábání.


Koupit si můžete pokličku s plastovým nebo nerezovým hmatníkem – doporučujeme s nerezovým hmatníkem, abyste poklici mohli vložit i do trouby. Baka Grantit keramik vhodná pro všechny druhy ohřevů mimo indukce a trouby. Dokonalý nepřilnavý povrch Granit Keramik, masivní kované provedení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky