pátek 20. března 2020

Vepřové na houbách apetit

Hrst hub ponoříme do vody, aby změkly (cca minut). Nakonec opatrně přisypáváme granulky tmavé jíšky, aby se omáčka zahustila. Případně dochutíme solí.


Sušené houby namočte zhruba na hodinu do vlažného mléka, zmražené nechte trochu povolit. Na oleji v kastrolu osmahněte cibulku, shrňte ji trochu stranou a po obou stranách opečte v oleji naklepané plátky masa. Přidejte scezené sušené nebo mražené houby, promíchejte, přidejte sůl, pepř a kmín. Snižte plamen, kastrol.


Tématické fráze: vepřové plátky na houbách vepřové maso na houbách vepřový plátek na houbách veprove na houbach s ryzi recept na vepřové plátky na houbách maso na houbach na houbách plecko na houbách vepřová kýta na houbách vepřové plecko na houbách vepřové plátky na houbách v troubě vepřové na hříbkách na. Do tak krásného kousku masa jako je hovězí váleček se zamilujete na první pohled. Je libové, pevné a nabízí spoustu možností úprav. Zkuste napříkla lahůdku v podobě plátků na houbách.


Vepřové maso na houbách - recept: Na sádle orestujeme cibuli na kostičky. Na to dáme naklepané osolené a opepřené vepřové maso a orestujeme. Na talířích rozložíme kotlety, podlijeme je omáčkou, na ně navršíme houby a doplníme zeleninovou rýží, kterou připravíme tak, že na oleji osmahneme cibulku, přidáme hrnek spařené rýže, promícháme s cibulí, vsypeme půl sáčku zmrazené zeleniny, zalijeme dvěma hrnky vody, osolíme a minut dusíme.


Přidejte karotku, cibuli a česnek, poprašte lžící mouky, zalijte vínem, případně trochou vody, a asi půl hodiny na mírném plameni bez pokličky vařte. Do hlubšího pekáčku s víkem vyskládejte plátky brambor, jednotlivé vrstvy osolte a opepřete. Dál navršte kolečka cibule, osolte a opepřete, potom rozprostřete houby, snítky tymiánu a nakonec položte osolené a opepřené kotlety. Pekáček zalijte smetanou, přikryjte a dejte péct do rozehřáté trouby na asi minut.


Jsou totiž důkladně otestované a prověřené redakcí časopisu Apetit a čtenáři. Vepřové plátky opražíme v hrnci na sádle či oleji opražíme v hrnci. Po chvilce pražení zalijeme horkou vodou (např. z rychlovarné konvice), množství volme v závislosti na tom, kolik chceme mít ve výsledku omáčky, plus počítejme s tím, že se nějaká voda vyvaří.


Poté dusíme do té doby, než maso změkne. Během dušení masa si uvaříme přílohu. Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme propláchnutou rýži, osmahneme, přidáme nasekanou nať z cibulky, zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Na internetu jsem zhlédla tento recept a řeknu vám, neodolala jsem. Vepřové kostky na houbách s rýží podáváme jako hlavní chod.


A jsem ráda, že jsem neodolala. Masíčko bylo fantastické, tím překládáním dostalo vynikající chuť po hořčici a slanině, okurky mi tam také pasovaly, takže nic jsem neměnila a originál recept nabízím i vám. Tématické fráze: vepřová kýta plátky na houbách kýta na houbách veprova kyta veprova kyta recepty vepřová kýta recept veprove na houbach vepřová kýta s houbami recepty z vepřové kýty veprova kyta na stave kýta s houbami kýta na sušených houbách vepřové plátky z kýty na houbách veprova kyta na hribkach vepřová. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoli vypnout v Nastavení soukromí.


Tématické fráze: veprova panenka panenka na houbách vepřová panenka s houbami recept na vepřovou panenku na houbach vepřové na houbách v troubě veprova panenka recepty vepřová panenka na hribkach panenka s houbami veprova panenka recept panenka na hribkach vepřová panenka na houbách se smetanou panenka maso na houbách vepřové. This feature is not available right now. Please try again later. Dižonská hořčice dodá tomuto pokrmu společně se hříbky nenahraditelnou chuť. Zmírníme plamen a maso osolíme, opepříme a po chvilce trochu podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a necháme zvolna podusit.


Maso dusíme než je měkké, asi tak - minut. Pak k masu dolijeme cca 1l horké vody, přidáme kostku. V redakční kuchyni časopisu Apetit jsme pro vás upekli novou kuchařku!


Jmenuje se Bleskové dezerty a obsahuje více než 1receptů na naše nejoblíbenější pečené i nepečené moučníky, které zvládnete připravit v rekordním čase.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky