středa 27. ledna 2021

Wok jídla

Asijské bistro WOKIN – svěží jídlo v cuku letu. Každý pokrm připravíme během pár minut, před vašima očima. WOK pánve jsou poměrně hluboké a směrem nahoru se rozšiřují - to zaručuje nejen dokonalé rozložení tepla, ale i perfektní manipulaci s potravinami. V pánvi WOK můžete smažit, péct, dusit i vařit. V této části jsou recepty na jídla , která se připravují právě v pánvích WOK.


Wok jídla

All products are covered by our money back guarantee. Sbírka vyzkoušených receptů s fotkou a srozumitelným postupem pro začátečníky i pokročilé kuchaře. Před opékáním wok rozpalte a pak do něj vlijte asi 1–lžíce oleje. Kroužením ho rozlijte po stěnách a pak vhoďte suroviny určené k opékání.


Krájení Kousky surovin by měly být stejně velké, aby se rychle a stejnoměrně propekly. Maso a zeleninu opékejte odděleně, zůstanou tak křehké a voňavé. Díky svému nezaměnitelnému tvaru a vlastnostem vyžaduje wok zvláštní kuchařské dovednosti, abychom získali to, čemu se v Číně ríká „ wok hei“ – nezaměnitelná chuť jídla připraveného ve woku.


Podívejme se teď, jak jí docílit. Pánev wok je vynález čínské kuchyně a jako taková je určena pro zdravé vaření. Její hlavní funkcí je příprava pokrmů v páře, což je považováno za jeden z nejzdravějších způsobů vaření. Marinované maso (stačí min) osmahneme na olivovém oleji. Hotové maso dáme na stranu - nejlépe do síťované misky.


Rozvoz jídla Praha Rozvoz jídla Brno Rozvoz jídla Ostrava Rozvoz jídla Plzeň Rozvoz jídla Olomouc Rozvoz jídla Ústí nad Labem Rozvoz jídla Hradec. Postup přípravy receptu. Na oleji opražíme zázvor nakrájaný na drobné kúsky, pridáme plátky cibule a cesnaku, arašidy a zeleninu. Všetko prudko opražíme a zalejeme sójovou omáčkou, pridáme kari, ostrú omáčku alebo kúsok čili papričky, prípadne nejaké ostré korenie podľa vlastnej chuti, soľ a čierne korenie.


Wok jídla

Na trhu je pomerne veľký výber týchto panvíc, ale máloktorá je naozaj kvalitná a vhodná. Nájdeš ľahké hliníkové, tenké ako fľuspapier, tiež hrubšie, potiahnuté nelepivou vrstvou. Nehádam sa, Taliani to s hliníkom vedia, ale keď wok , tak železný. Práve taký sa mi v menšej veľkosti s priemerom.


Wok nebo jinou hlubší pánev si rozehřejeme a přidáme olej. Do horkého oleje vsypeme zeleninu, krátce ji osmažíme a přendáme do jiné nádoby a uchováme v teple. Do rozpálené pánve přendáme maso, důkladně ho zamícháme a restujeme (aby se nám jednotlivé nudličky oddělily od sebe). V čem si jsou tyto recepty podobné?


Wok jídla

Jejich příprava by měla zabrat něco okolo minut! Máme pro vás výběr několika rychlých jídel v asijském stylu, která si rozhodně zamilujete. Restaurace NOVÝ PEKING - kontakt.


Samozřejmě v dnešní době existuje celá řada nástrojů, které Vám ulehčí práci, ale nejsou nutností K restování je potřeba wok Běžná pánev na smažení je v domácnosti dostačující. Wok je pochopitelně lepší, ale pokud nechcete kupovat do kuchyně další vybavení, s pánví vystačíte. Tepelná úprava potravin je technologický postup úpravy potravin teplem.


Tato činnost je obecně nazývána vaření či příprava jídla (resp. příprava pokrmů či příprava stravy ). Pokud toužíte po co nejlepším zážitku, po co nejměkčím a nejšťavatějším mase, pokud chcete zeleninu nechat tak akorát křupavou a přitom téměř měkkou, pokud netoužíte do jídla sypat glutamátové prášky, pokud se chcete dostat co nejblíž originálu, jak jen naše zeměpisná poloha umožňuje, je tahle čína a recept.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky