pátek 10. března 2017

Nálev na jablečný kompot

Příprava nálevu na jablečný kompot Pokud by nám nálev nestačil a už by se nám nevyplatilo dělat nový, stačí jablečné řezy ve sklenici posypat cukrem a zalít horkou vodou. Naopak zbude-li nám nálev , můžeme ho uchovat v chladu, v čisté zavařovací sklenici pro příští zavařování a dávku cukru potom jen upravit podle druhu zavařovaného ovoce. Na piškoty dáme tabulky čokolády.


Dobře omytá, vykrájená a na čtvrtky dělená jablka vložíme do kastrolu, zalijeme vodou s cukrem a hřebíčkem a krátce asi minut povaříme. Přitom dbáme, aby se nerozvařila a příliš nezměkla. Kompot uložíme v chladničce a podáváme k různým pokrmům.


Při podávání jej podle chuti zakapeme citronem. Potom poháre dobre uzavriem, poukladám na plech, podlejem vodou a dunstujem pri teplote 1st. Olga: když jsem přišla z porodnice,nic mi nechutnalo,nemohla jsem vůbec nic jíst(nejspíš poporodní stres) a tchýně se na to nemohla dívat,tak mi donesla v kastrůlku jablečný kompot. Bylo to to nejlepší,co jsem kdy jedla a chuť k jídlu se velice brzy vrátila:o) Taky tam dává citrón,je to opravdu vynikající,osvěžující a. Jablečný kompot se skořicí podáváme k pečeným a smaženým masům a pečené drůbeži. Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí.


Vybírejte vyzkoušené recepty na Voňavý jablkový kompot , Jablkový kompot s pistáciemi, Rychlý jablečný kompot , Rychlé jablkové řezy, Rychlé jablkové rolky nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Přišlo období, kdy každý den dostávám chuť na jablečný kompot. Tam, odkud pocházím, totiž roste na zahradě malá jabloňka. Nikdy moc nevyrostla, ale jablíčka má velká, voňavá, šťavnatá, překrásně barevná a sladká.


Jablká krájam na mesiačiky, aby sa nerozvarili. U nás sa to nereže na kúsočky, vždy na mesiačiky, podľa veľkosti jabľk na alebo 8. Teplý jablečný kompot ,recept, návod na vaření,suroviny. Uveďte do varu l vody, osolte ji, vsypte rýži a povařte až minut, až bude měkká, ale ještě pevná na skus. Příprava domácího jablečného kompotu: Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme zbytky okvětí a stopky.


Rozkrájíme je na čtvrtky nebo menší díly a odstraníme jádřince. Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na kúsky približne ako keď varíme zemiaky. Dáme do hrnca, zalejem vodou tak, aby jablká boli tesne pod vodou.


Pridáme cukor, vanilku, škoricu celú alebo aj mletú, 3-klinčeky. Privedieme do varu a varíme do zmäknutia jabĺčiek. Doba varenia je cca min, ale závisí od typu jabĺk. Pokud vám padají jablka ze stromovů a vy už nevíte co s nimi, zkuste si udělat rychlý kompot pro konzumaci.


Libovolný počet jablíček si oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na čtvrtinky nebo větší jablíčka na osminky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou. Osvěžující jablečný kompot recept - TopRecepty. Všechny suroviny mimo rozinek a octa smícháte v hrnci a necháte krátce povařit, na závěr přidáte ocet s rozinkami. Směsí naplníte menší sklenice, uzavřete je a sterilujete v horké vodě minut při teplotě 80° Celsia.


TIP NA ZIMU Zimní jablečný kompot k okamžité konzumaci. Může se připravit i ze starších jablek. Proto děkuji autorovi, za tento v podstatě návo jak jablíčka zpracovat.


Zavaření se podařilo, v zimě se nám kompot bude určitě hodit. Věřím, že budou kompotované jablíčka i chutnat. Nakrájíme je na kousky a vložíme do čistých sklenic 3. Přidáme vroucí nálev z vody a cukru, sklenice zavíčkujeme a pevně utěsníme. Jablka podle potřeby oloupejte (například jablka s červenou slupkou vypadají moc hezky neoloupaná), zbavte jádřince a nakrájejte na šestinky. Dejte je do hrnce, kam se pohodlně vejdou, a zalijte je vodou, aby byla ponořená.


Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na čtvrtinky a propláchneme studenou vodou. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Do vroucího nálevu po částech vkládáme jablka, po chvilce vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme do sklenic.


Nálev scedíme přes síto do kastrolu, přidáme na kolečka pokrájený citrón, znovu krátce. Vyberte si ze stovek receptů na Sterilizovaný jablkový kompot , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Sterilizovaný jablkový kompot. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Sterilizovaný jablkový kompot receptů z čech i ze světa. Připravená jablka stačí oloupat, rozkrájet na čtvrtky a zbavit jadřinců a zalít vodou, do které se přidá zbylé ingredience.


Pak se směs jen pár minut povaří, dokud jablka nezměknou. Výsledný kompot se pak dá jíst teplý i studený.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky