pátek 21. dubna 2017

Jak na sushi

Aby se vám sushi podařilo, vždy používejte rýži vhodnou na sushi , nikdy ne obyčejnou. Jen rýže na sushi vám zajistí tu správnou lepivost, aby vám sushi drželo pohromadě a mělo ten správný tvar. Na blog promítáme svůj život. Co děláme, co nás baví, kam jezdíme a co nosíme nebo používáme.


Jak na sushi

Snažíme se na naše čtenáře přenášet pozitivní energii a třeba i trochu. Nikdy jste neochutnali sushi , ale rádi byste to vyzkoušeli? Sushi pro začátečníky - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.


Na začátku postupujeme stejně jako u maki, nanášíme rýži na řasu, dáváme ale o cca čtvrtinu větší vrstvu než u maki. Rýži tentokrát naneseme na celou plochu, nenecháváme volný proužek a trochu více ji přitlačíme. Nyní přichází změna, otočíme výtvor řasou vzhůru. Jistě znáte sushi ─ plátky ryb či zeleniny servírované s mírně lepkavou rýží.


Jak na sushi

Správně připravená rýže je prvním krokem k úspěchu. Měla by být přiměřeně lepivá, ale zároveň načechraná. Rýže má zásadní vliv na konzistenci sushi , což jak už víte je jedním ze základních předpokladů toho správného sushi. Budete potřebovat: sushi rýži, rýžový ocet ochucený cukrem a solí v poměru 6:4:Příprava rýže Nejprve si odměřte objem. Po návodu na nakládání zázvoru, pokračuji s návodem na přípravu domácích maki sushi :) Při točení jsem měla dobrou náladu, takže valí jedna hláška za druhou,.


Krevety na sushi je nejlépe uvařit. A to v mírně osolené vodě. Vařit dávejte krevety vyloupané a zbavené střívka, viz popis v boxíku jedna. Doba varu je asi minuty – dokud krevety nezrůžoví.


Jak na sushi

Vody k vaření stačí málo, jen tak, aby byly všechny klevety ponořené. Nezáleží na tom, jestli bude rýže svinutá do válečků a obalená mořskou řasou, či bude jen ležet jako podklad v malé misce a ostatní ingredience narovnáme na ni. Vždy musí být uvařena správně, podle tradičního japonského receptu.


Poradíme vám, jak rýži na sushi uvařit. Na sushi je nejsložitější příprava. Vědět jak s rýží, kdy do ní dát ocet a kolik, pak se musí pečlivě vějířem sušit, pokud se to neudělá tak jak to má být, tak se suši buď rozpadá nebo není dobré nebo to není ono (což zase našinec těžko pozná a rozliší), ta rýže se do namočených řas balí specielní rohoží z tenkého babmusu, a mořské ryby musí. Video How to eat sushi. Ve většině případů není potřeba do sójovky přidávat wasabi neboť většina sushi ho již obsahuje.


Jak jíst sushi správně. Pokud ale máte rádi pikantnější chuť, můžete wasabi do sójovky zamíchat a to tak, že do malého množství omáčky přimícháte wasabi a přilijete. Výjimkou jsou situace, kdy nemáte možnost si umýt ruce, takže potřebujete jíst nějakým nástrojem – v tomto případě jsou hůlky omluvitelné. Jinak ale jezte sushi jedině rukama.


A nikdy vidličkou nebo příborem. Jste-li i vy tímto trendem polapena, v následujících pár krocích vám popíši, jak si správně uvařit rýži na jeho přípravu. Zapamatujte si jedno – sushi , to je především rýže. Pro našince to může být trochu matoucí. Běžná příloha, kterou na talíři už ani moc nezkoumáme se při přípravě tradičního japonského pokrmu dostává do středu pozornosti.


Naznačuje to i samotné slovo sushi , které v doslovném překladu znamená kyselá rýže. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Ti, kdo si tedy rádi pochutnávají na sushi , musejí počítat s tím, že každé jejich sousto s největší pravděpodobností obsahuje červa. Naštěstí, jak už bylo vysvětleno, červi lidem způsobují pouze zažívací potíže, nikoliv větší zdravotní problémy. Existuje bezpočet různých tvarů sushi , ale jednoduchá rolka je jedním z těch nejoblíbenějších.


Můžete do ní zabalit prakticky co vás napadne. Kromě tradičního maki, u kterého je z vnější strany nejčastěji mořská řasa nori. Na tomto válečku rýže, který je občas potřený wasabi křenem, je naaranžován precizně odříznutý kousek syrové ryby, zeleniny nebo vaječné omelety.


Jak na sushi

Nigiri sushi se doporučuje vložit do úst rybou směrem na jazyk, aby si člověk více vychutnal její chuť. Podává se s nakládaným zázvorem, křenem wasabi a sójovou. Co si do rolky nacpete závisí dost na vašich úchylkách, choutkách a fantaziích.


V tom případě ho dobře zabalte, klidně indi vindi, do potravinové.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky