pátek 28. dubna 2017

Testo na langose

Za c) ctvrt litru mleka na pul kila mouky, masakr, pak z toho mate krmeni pro ptaky. Je tu i moznost dat do testa cast mleka, cast vody, prilevat se muze postupne, takze sami uvidite jak testo pracuje a podle toho se prida bud mleko-voda a nebo mouka. Můj manžel mě nechal s dvěma dětmi na rok Myslel jsem, že ho znovu neuvidím, dokud jsem se nestretl s lady jménem Maria, která mi vyprávěla o kouzelníkovi jménem Dr. Sunny, dala mi jeho e-mailovou adresu a číslo mobilního telefonu, kontaktovala jsem ho a ujistil mě, že hodin, můj manžel se vrátí ke mně, Za méně než hodin se můj manžel vrátil a začal prosit o. Domáci langoše - recept na langoše - těsto na langoše. Abyste nemuseli pokaždé, když dostanete chuť na langoš běžet do města, ukážeme Vám recept na čerstvé a chutné langoše přímo doma.


Tématické fráze: nejlepší langoše recept nejlepší recept na langoše nejlepší langoše recept na nejlepší langoše na svĕtĕ lagoše nejlepší těsto na langoše recept na nejlepši langoše recept na lagoše mini langoše recept na stánkového langoše těsto na lagoše langose recept lehké langoše jak se dělá langoš. Hotovo máte ve chvíli, kdy při hnětení vznikají bubliny a těsto se odlepuje od vařečky. Pak ho už jenom poprašte moukou a dejte mu přibližně půlhodinku na vykynutí. Za asistence dětí tvarujte z těsta malé bochánky a nechte je čtvrt hodiny vykynout na pomoučeném vále.


Vyprážame na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista. Langoše necháme na papierovom obrúsku odkvapkať, aby sa odstránil prebytočný tuk. Podávame s kečupom, tatárskou omáčkou alebo ochuteným jogurtom (biely smotanový jogurt, pretlačený cesnak, trošku soli a čierneho mletého korenia) a nastrúhaným tvrdým syrom, prípadne dozdobíme bylinkami.


Na pomoučněném vále z těsta tvořte bochánky, a ty pak prsty roztahujte do tenké placky. Měly by být krásně pevné, toto těsto se netrhá. Hned jak máte hotovo, placku položte do rozpáleného oleje a smažte z obou stran zhruba jeden a půl minuty.


Lángoše pochádzajú z Maďarska, pôvodne sa piekli z chlebového cesta - ešte pred pečením chleba sa z vykysnutého cesta kúsky rozťahovali v rukách a smažili v masti. Podávali sa na slano aj na sladko (pre deti lekvár), hlavne na raňajky. Dnes je to hlavne stánkové jedlo, predáva sa skoro všade - kúpaliská, trhoviská a pod. Vyklopíme na pracovnú dosku a rozdelíme asi na častí.


Urobíme z nich na pomúčenom lopáry bochničky,ktore trochu rozváľkame a necháme ešte asi desať minút kysnúť. Tieto keď trochu nakysnú pomastenými rukami roztiahneme a vkladáme do horúceho oleja. Ultimátní fast foo na který člověk dostává chuť zrovna v těch nejnevhodnějčších chvílích. Zároveň je to ale jedno. Ihned tvoříme bochánky, které roztahujeme na požadovanou velikost, asi jako bramboráky.


V pánvi na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách. V hrnečku rozmícháme trochu vody nebo oleje se solí a prolisovaným česnekem a touto směsí upečené langoše potíráme. Domácí těsto na langoše,recept, návod na vaření,suroviny. Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše.


Testo na langose

Do jednoho litru vody dáme vařit na kostky nakrájené brambory, nakrájenou cibuli a pórek, nasekaný česnek, přidáme sůl, drcený kmín a čerstvě mletý pepř. Obľubujete tradičné langoše a radi by ste si ich urobili doma? Prinášame vám jednoduchý recept, vďaka ktorému si zvládnete pripraviť nadýchané, mäkké a chutné langoše, ktoré po vychladnutí nestvrdnú a je možné ich ohriať a jesť aj na druhý deň. Najchutnejšie sú však samozrejme čerstvé. Vždzť podle tohoto receptu se musí čekat minimáloně hodin což je nemyslytelné!


Zkuste si to otevřít bufet (např. na koupališti) a dělat takovýmto způsobem Vaše lángoše. Za chvilku přijdete na mizinu, protože nebudete stíhat ani Vy ani mrazák. Byl a bydlel jsem na Slovensku a vím o čem mluvím. Langose s polohrubé mouky recepty, které budete milovat. Langoše bez kynutí bez droždí recepty, které budete milovat.


Testo na langose

Rúru medzitým nastavíme na 2stupňov. Plech s langošmi vložíme do rozohriatej rúry a pečieme minúty. Potom obrátime na druhú stranu a pečieme ďalšie minúty, alebo kým langoše nie sú na povrchu zlatisté.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky