Přátelé chci Vám ukázat jak správně a hlavně rychle a jednoduše leštit železo do zrcadlového (chromového) lesku, tak snad se Vám video líbí. Nůž chytil po dvou dnech lehkou rezavou lišku a utrpěl i trochu hlubší zčernání. Stačilo pak ještě o něco důkladnější doleštění a málokdo by poznal, že nůž prošel korozním testem. Sdílejte s přáteli tyto užitečné nápady!
Tupý nůž je daleko nebezpečnější než dobře naostřený. V tomto videu vám ukáže úžasných nápadů s technologií WD-40. Obraťte nůž s stejným způsobem obruste druhou stranu čepele, dokud nevytvoříte nové ostří.
Jak jej správně naostřit pomocí ocílky? Nejjednodušší možnost, jak poznat, že jste již obrousili dostatek materiálu, je počkat si na typické „ohýbání“, které ocel charakteristicky vytváří, když se jedna obroušená část potká s druhou. Broušení nožů, jak nabrousit nuž.
Jak nabrousit nůž na kameni Lakous24. Unsubscribe from Lakous24? Používám běžnou tescomu již řadu let a domácím broušením lze stále s tímto nožem výborně krájet i holit :D více na. Dalším způsobem, jak zjistit, zda je váš předmět z čisté mosazi, nebo má jen mosazný povrch, je vzít si ostrý kuchyňský nůž a zkusit s ním škrábnout na nenápadné místo na předmětu.
Pokud je předmět z čisté mosazi, škrábanec by měl mít jasně žlutou barvu. Bez ostrých nožů se nedá dělat několik věcí v rodině, a to hlavně vařit. Ostrý nůž potřebujeme na krájení chleba, masa, cibule a jistě můžeme pokračovat. Jenže kovové nože nejsou věčné, a tak se jejich ostří, ať již opotřebením nebo nevhodným použitím, otupí.
Jak vybrat outdoorový nůž Nejen každý správný muž, ale všichni, kdo vyrážejí do přírody, by u sebe měli mít kvalitní nůž. Jestli se nůž nepřetáčí k jedné straně, ale drží se v poloze, ve které jej zanechám, můžu říct, že je dobře vyvážený (samozřejmě tato metoda není úplně přesná, ale pro domácí použití naprosto dostatečná). Jedná se o neocenitelného pomocníka, který může v krajním případě dokonce zachránit život. Po tomto přezkoušení můžu šroub opět dotáhnout a sekací nůž jím zajisti.
Kolem broušení nožů existuje spoustu fám, proto vám přináším návod na broušení nože na kameni krok za krokem. Ostří nože přiložíme na brusný kámen a proti směru ostří nůž nabrousíme. Praktickou ukázku najdete ve videu. Nůž se brousí vždy proti ostří, nikdy opačně.
Brusný kámen musí být stále mokrý. Při práci se maximálně soustřeďte a dávejte pozor na ruce. Nyní k samotnému broušení. Na obou stranách nože udělejte stejný počet tahů na brousku.
Postup je poměrně jednoduchý, stačí souměrně táhnout ostřím, případně. Nůž a ocílka jsou jako dvojčata. Při vaření by neměly chybět na žádné kuchyňské lince, je běžné, že i nůž perfektně připravený od nožíře potřebuje během vaření několikrát přebrousit. Nejenže se zmenší nebezpečí úrazu, ale také ruka s nožem se. Proto jsme pro Vás připravili možnost získat co nejvíce informací v námi vytvořeném eBooku s názvem JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT NŮŽ.
Víme, jak těžké je rozhodnout se pro správný výběr nože. Stačí pak jen pár tahů ostřím po ocílce sem a tam.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.