čtvrtek 21. prosince 2017

Domácí celozrnné pečivo

Domácí celozrnné pečivo

Sehnat opravdu celozrnné pečivo v běžných prodejnách bývá kumšt. Zkuste si celozrnné rohlíky upéct doma. Není to nic těžkého, jen je třeba počítat, že rohlíky z celozrnné mouky budou hutné. Nejlepší domácí pečivo je bezesporu to čerstvé.


Domácí celozrnné pečivo

Někdy se však stane, že ho uděláme trochu více – a co teď? Kynuté těsto a domácí pečivo z něj vydrží dobré přibližně jeden den. Poté ztrácí svou vláčnost a je spíše gumové.


Do původní podoby jej už nedostanete, můžete ho však ještě další den dát. Domácí celozrnné pečivo jako od pekaře. Upéct domácí pečivo z celozrnné mouky je snadné, ale musíme si zvyknout na to, že se s těstem pracuje jinak. Neváže tak dobře jako těsto z bílé mouky.


Recept na celozrnné pečivo není nijak složitý, vlastně je to to samé, jako když pečeme jiné jednoduché housky, rohlíky. Do trouby vložíme misku vody a předehřejeme ji na 2°C. Vložíme bagetu a pečeme asi minut do růžova.


Doporučuji asi po minutách pečení teplotu snížit na 1°C a domácí celozrnné pečivo zvolna dopéci. Tématické fráze: domácí pečivo žitné pečivo celozrnné pečivo z domácí pekárny žitné pečivo recept recepty z celozrnné mouky žitné pečivo recepty domácí pečivo z žitné mouky domaci pecivo ze spaldove mouky recepty na domácí pečivo domácí pečivo recept pečivo recepty domácí žitné pečivo recept na zdrave. Poslední dobou to slyším všude okolo: chleba z kvásku úžasný, ale ostatní kváskové pečivo nestojí za nic!


Domácí celozrnné pečivo

Také ráda zkouším různé pečivo – housky, rohlíky, bagety, no není nad domácí , krásně ovoní kuchyni při pečení a ještě mám radost z toho jak chutná. Máme rádi celozrnné pečivo (člověk se s ním v obchodech vpodstatě nesetká), proto hledám na internetu recepty a tenhle je opravdu bezvadný. Pečivo je často samou základnou naší potravinové pyramidy. Ta vůně při pečení je famózní. Celozrnné housky - hotová pochoutka!


Lahodná a svěží pomazánka na celozrnné pečivo. V misce rozmačkáme métský salám, smícháme s tvarohem – já použila vidličku, lze i mixovat do hladka. Vegetariánské listové pečivo. Listové pečivo s ořechovou náplní. Pikantní drobné pečivo.


Velikonoční slané kroucené pečivo. Dosáhnout ale toho, aby chutnalo jako od pekaře, však bývá někdy dost zapeklité a mnohdy se u jeho pečení natrápíme. Vždycky po ruce a čerstvé – celozrnné pečivo z domácí pekárny. Chutná a zdravá alternativa k nabídce obchodníků je chléb a pečivo z domácí pekárny. Upečené ze speciální zušlechtěné a obohacené celozrnné mouky, s použitím čerstvého nebo lisovaného droždí.


Takové pečivo máte doma vždycky po ruce, čerstvě. Dalibor: Po přečtení Vašeho příspěvku mi to nedá a musím reagovat, i když už je přes rok starý. Inspirujte se našimi recepty a pusťte se do toho! V čem domácí pekárna pomůže?


Domácí celozrnné pečivo

Jak už jsme zmínili v úvodu, pomocí domácí pekárny dokážete uspořit velkou část nákladů na kvalitní vícezrnné a celozrnné pečivo , navíc se semínky a oříšky. V obchodech je toto pečivo opravdu extrémně drahé. Tento domácí chléb s medem je neobyčejně výživný a chutný. Pšeničné klíčky a otruby v celozrnné mouce obsahují velké množství vlákniny a vitaminu E – látek, které se při výrobě bílé mouky z větší části ztrácejí. Snadný recept na domácí celozrnné pečivo.


Z těsta můžeme tvarovat bagety, bulky a jiné tvary podle vlastní fantazie. Pokud pečivo nese v názvu slovo „ celozrnné “, musí obsahovat nejméně osmdesát procent celozrnné mouky. Ta slouží jako zdroj vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Může se jednat o mouku z kterékoliv celozrnné obiloviny – narazíte pak například. Někdo si pečivo doma peče proto, že chce mít kontrolu nad tím, co jí, někdo proto, že nestihl včera nakoupit, a někdo proto, že ho to prostě baví.


Třetí důvod je samozřejmě asi ten nejpříjemnější a my věříme, že s dnešními recepty bude pečení bavit i vás!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky