
Když do smetany přidáte ještě lžičku lahůdkového droždí, vykouzlíte úplnou chuť klasické smetany. Můžete experimentovat s ingrediencemi a připravit ji třeba jen z vloček, kokosu, mandlí , rýže nebo jiných škrobovitých potravin. Kokosová smetana - recepty na každý den.
Lolimia: nevím, v některých receptech olej je, někde je rozpuštěné máslo, někde není - smetana je dost tučná. Smetana se krásně nasákne a moučník je krásně vláčný. Recept mi poslala sestra. Je to opravdu rychlý a výborný.
Použila jsem oranžový kokos. S barevným to může vypadat. Je ideální ingrediencí pro přípravu thajských jídel. Zajímavý, exotický nádech ale dodá i pokrmům běžnějším pro naše zeměpisné podmínky. Je výborná v kombinaci s nejrůznějšími polévkami i například do dezertů.
Jablkovo- kokosová bábovka ze zakysané smetany - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Neobsahuje živočišné tuky a je snadno stravitelná.
Moc nepeču, ale recept je rychlý, jednoduchý. Zvládla jsem jej levou zadní a buchta je opravdu moc dobra, vláčná. Jen jsem ubrala cukru na třičtvrtě a příště dám možná jen půlku hrnku. Na povrchu se usadí tzv.
Tuto tuhou smetanu vložíme do vychlazené nádoby ke šlehání a vyšleháme jako šlehačku. Chceme-li, můžeme osladit. I thajská kuchyně zná sladká jídla. Lepkavá rýže neobsahuje lepek, ale velké množství škrobu, proto se snáze rozvaří.
Může se ještě dozdobit ovocem, ale takto to stačí. Oproti kokosovému mléku je velmi hustá a má výrazné aroma. Tekočino dobro iztisnemo.

Ko je preostala kokosova moka v tkanini čisto suha, takrat smo dobro opravili delo. Tako dobljeno kokosovo mleko shranimo v hladilnik, kjer lahko počaka največ tri dni. Po noči v hladilniku se kokosova smetana loči od ostale tekočine. Pred uporabo zato mleko dobro pretresemo, če pa želimo, pa lahko.
Priprava je zelo enostavna, uporabnost smetane pa vsestranska. Uporabite jo lahko za sladice, za na vrh sladoleda ali kave, lahko pa jo jeste tudi kar z žlico. Plechovku kokosového mléka dejte přes noc do ledničky, kokosová voda a tuhé mléko se od sebe přirozeně oddělí. Ztuhlé mléko vyjměte, dejte do misky a vyšlehejte jako klasickou smetanu.

Musela jsem si ji zkusit vyšlehat hne jak jsem zjistila, že něco takového existuje. Jen pozor při nákupu kokosového mléka. Jsou tu totiž rozdíly v počtu přidaných éček. Já jsem použila krabicovou variantu z asijského obchodu. Obsahuje jen kokos a vodu.
To mi přijde logické a přirozené.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.