pondělí 25. června 2018

Domácí vaječný likér apetit

Všechny suroviny kromě rumu dejte do mixéru a promixujte. Doplňte rumem podle chuti a opět krátce promixněte. Přelijte do lahví, uzavřete a uložte je do chladničky. V kastrůlku svařte kondenzované mléko, vanilkový lusk a cukr.


Nechte částečně vychladnout, a pokud jste použili vanilkový lusk, vyjměte ho.

Dejte žloutky do mísy a postavte nad vodní lázeň, za stálého míchání přilijte mléčnou směs. Možná se vyplatí vaječný likér koupit, ale rozhodně nemá takovou chuť jako domácí. Domácí vaječný likér apetit. Dělám takhle již několik let, rodina se na takový vaječńák těší a kdybych koupila v obchodě hotový, tak věřím, že by byli hodně zklamaní.


Zde vám nabízím první z osvědčených receptů z naší databáze. Vaječný koňak – RECEPT ZDE! Je to takové sladké pohlazení, které povzbudí hospodyňky například při pečení vánočního cukroví, nebo při velkém.

Tématické fráze: vajecny liker recepty vaječný likér domácí vaječný liker ze salka vaječný likér recept vaječný likér ze salka domácí vaječňák ze salka vaječný likér bez alkoholu vaječný likér ze salka recept domácí vaječný likér recept na vaječný likér vajecny liker z pudinku vaječný likér pro děti recept. Většinou ho dělá ze vajec a jak je zvykem na jižní Moravě místo rumu(ten jen na vůni) dáváme vínovici(slivovici). Jednou před lety se vsadil o vaječný koňak s kamarádkou-ale do dnešního dne ho neviděl. Je fakt že domácí je domácí ! A já mám nejraději když je hustý a jím.


Mala som doma otvorené Salko, asi polovicu plechovky. Vyskúšala som recept na prípravu vaječného koňaku podľa stránky Ako sa to robí. Konzistencia koňaku je tak akurát, aj sladkosť. Postup je jednoduchý, potrebujeme len ingrediencie. Likér necháme vychladnout, poté zamícháme salko a nakonec rum.


Rumu si můžeme dát více či méně, záleží na naší chuti. Vánoční likér přelijeme do láhve a uschováme v lednici nebo někde v chladu. Záleží, jakou máme zrovna chuť. Na štědrovečerním stole určitě nesmí chybět ani doma vyrobený likér.


Vyzkoušejte také medový likér.

Já dělávám klasický vaječný koňak ze žloutků, smetany, slazeného mléka a rumu. Někdo se bojí syrových vajec, ale já používám domácí a při té rychlosti, kdy se koňak spotřebuje se to nestihne ani zkazit :) Na zdraví. Potřebujeme: žloutků z čerstvých vajec l rumu slazené kondenzované mléko – Salko apod. Když máte rádi hustší likér a budete mít např. Nejdražší složkou v něm je samozřejmě alkohol, na tom se vyplatí nešetřit a koupit kvalitní rum.


Příprava je jednoduchá a budete k tomu potřebovat jen šlehač, misku na šlehání, trychtýř a láhev, do které budete žluté zlato nalévat. Recept na domácí medový likér. Vynikajícím likérem proti zimnímu nachlazení je domácí medový likér s citrónem a zázvorem. Pokud ho ale chcete mít na vánočním stole, začněte s přípravou včas.


Aby byl totiž likér opravdu to pravé medové, je potřeba ho nechat během přípravy pár dní odležet. Pozerám, že domáci vaječný likér zožal úspech. Dúfam, že ste si ho stihli pripraviť, aj vychutnať. U nás sa dlho neohrial, ale sme radi, že chutil všetkým známym.


Aj preto sme sa rozhodli pripraviť ďalšiu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky