pátek 15. června 2018

Správné podávání kávy

Podávání kávy může být doslova takovým malým rituálem, během něhož je třeba také dodržovat určitá pravidla. Pokud patříte mezi milovníky anebo se chcete jen něco nového dozvědět, pak čtěte dále a my vám prozradíme, jak správně kávu podávat a jak provonit svůj domov charakteristickým aroma a vychutnat si její. Velký šálek s hnědým „nápojem“, na podšálku lžička, dva cukříky a oblíbený „kapucínek“.


Bohužel ještě dnes se často setkáváme s tímto způsobem podávání kávy. Poznáte je snadno – objednané espresso je opravdu „malé“, drží si cremu a káva je naservírovaná tak, jak má. Vodu dostáváte proto, abyste si před pitím kávy propláchli chuťové pohárky, a mohli si tak espresso správně vychutnat. Espresso je rychlý způsob přípravy, přičemž se z kávy vyluhuje nejvíce chuťových a aromatických látek a minimum škodlivin, které v ní jsou. Výsledkem je jedinečný, silný a výrazný nápoj s nedefinovatelnou jemně nahořklou chutí.


Připravit správné espresso není vůbec jednoduché. V kávovaru musí být použita. Výběr správné kávy se odvíjí podle typu kávovaru, který máte k dispozici.


Některé jsou vybaveny vlastním mlýnkem a lze do nich tím pádem použít zrnkovou kávu, jiné fungují pouze jako překapávače již mleté kávy. Vždy ale platí, že čím kvalitnější kávu do kávovaru nasypete, tím kvalitnější bude i. Ak si chceme vybrať čo najlepšiu kávu, musíme mať na zreteli niekoľko zásad. V prvom rade sa nebojte investovať do kvality.


Kvalitná káva je v prepočte na porciu drahšia často len o pár centov ako lacné neznačkové kávy , ale výsledok v šálke je neporovnateľný. V dnešním blogu se podíváme na to, jak vypadají, a jak se připravují jednotlivé kávové nápoje podle italské kávové kultury. V zásadě nejdůležitější kávové nápoje jsou jen dva. Protože jsou základem pro všechny ostatní.


Také se podíváme na to, jak připravit cappuccino, nebo také flatwhite. Jen pro zajímavost druhů kávy je mnoho (viz. odkaz dole) a během mé praxe jako barista jsem se setkal se zvláštními přání zákazníků, které se vymikají veškerým pravidlům, takže je těžké u kávy určit to jediné co je správné. Důležité je, že každému chutná to jeho KAFE, CAFFÉ, COFFEE, KAVA, apod. Každý z nich má své výhody i nedostatky. Rádi bychom Vám představili způsob přípravy kávy , který vyniká nad ostatními tím, že připravuje nejchutnější kávu, kterou jsme kdy pili.


Voda Voda pro přípravu kávy by měla být ideálně filtrovaná Pro přípravu vody o správné teplotě použijeme konvici „brewista“ s nastavitelnou možností ohřevu vody Stisknutím tlačítka s ikonou teplom. Jak připravit správné espresso. Pokiaľ sa z kávy uvoľňuje oxid uhličitý, čo je obdobie zhruba prvých dní, káva nemôže absorbovať kyslík. Předpokladem vynikající kávy je dokonalá péče o kávovar, jeho čistota a správné nastavení v závislosti na druhu používané kávy. Důležitá je i kvalita vody, ze které je káva připravena.


Pokud budete potřebovat poradit s konkrétním nastavením Vašeho kávovaru, neváhejte kontaktovat naši zákaznickou podporu. Správné espresso se připravuje ze 7–gramů kávy pod tlakem aspoň barů. Extrakce trvá plus minus vteřin a teplota vody se pohybuje kolem stupňů. Výukové video, které je součástí kurzu Sommelier junior, pořádaného Národním vinařským centrem, o. Je důležitý podšálek u podávání kávy a čaje?


Ať si kávu nebo čaj dáváme během zaměstnání, návštěvy restaurace nebo přátel, stále bychom měli dbát, na pravidla etikety a vědět jak správně s šálkem a lžičkou zacházet. Cesta kávového zrnka z větvičky kávovníku až do vašeho šálku je velmi dlouhá a je na ní mnoho nástrah, které mohou chuť a aroma kávy pokazit. Mezi jednu z nejdůležitějších věcí, které můžete udělat pro to, abyste si kávu mohli vždy vychutnat v nejvyšší kvalitě, je zaměřit se na správné skladování.


Správné množství kávy v kapsli brání chybnému dávkování. Káva má vždy stejnou chuť a intensitu, tak jak jste zvyklí. Káva je hermeticky uzavřená v kapsli nebo jejím obalu, a proto si udržuje dokonalé aroma, jako byste si kávu namleli těsně před její přípravou. Princip přípravy kávy v aeropressu je jednoduchý: Stlačením pístu vytvoříte tlak potřebný k přefiltrování čerstvě namletých zrnek. Káva zamíchaná v horké vodě se protlačí přímo do hrnku, nebo jiné nádoby určené k podávání.


Umí ruční kávovar espresso? Záleží na úhlu pohledu. Kromě klasické kávy se vyrábí i káva bez kofeinu, obsahující maximálně hmotnostního procenta této látky. Připravuje se smícháním napařených zelených zrnek kávy s organickým rozpouštědlem, které kofein bezpečně odstraní.


Zelená káva zbavená kofeinu se praží a upravuje stejně jako klasická. Nabízíme opravdu velké možnosti. V našem e-shopu najdete na 5druhů čaje, druhů kávy ze všech koutů světa a také spoustu doplňků a příslušenství - prostě všechno na jednom místě. Zásady správné výživy a způsoby stravování.


Bez správné výživy nemůže zůstat zdráv. Podávání jednoduchých obědů a večeří, základní pravidla servisu pokrmů. Při jednoduché obsluze expedujeme pokrmy z kuchyně na platech k příručnímu stolu nebo vozících, menší množství pokrmů na krátkou vzdálenost nosíme v příručníku v rukách. Na plata rovnáme maximálně dvě vrstvy talířů, v rukách nosíme.


Toto riziko je možné snížit důslednou hygienou. Péče o ruce je jedním z nejdůležitějších opatření v prevenci nozokomiální nákazy. K mytí a dezinfekci rukou je důležité používat správné postupy a účinné přípravky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky