
Domácí housky, Foto: FOODLOVER. Tématické fráze: domácí housky recept na domácí housky domácí housky recept houstičky recept houstičky domácí housky bez droždí kynuté houstičky slané domácí housky ze sušeného droždí kynuté houstičky recept na houstičky domací housky rychlé rychlé domácí housky housky recept domácí rohlíky recept nejlepší. Originální a vyzkoušené recepty, poklady české i světové kuchyně, zdravá jídla i sladké moučníky. Podle nás uvaříte snadno, rychle a hlavně výborně!
Houstičky : Do vlažného mléka dáme cukr, kvasnice, trochu mouky. Po nakynutí kvásku přidáme mouku, žloutek, deci oleje a vypracujeme polotuhé těsto. Každý díl rozdělíme na tři kousky, které rozválíme a upleteme houstičky. Pak těsto rozdělíme na menší kousky a vytvoříme housky.
Necháme minut kynout. Poté necháme dalších minut kynout, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme mákem a sezamem a pečeme v předehřáté troubě asi 30. Na velké housky vám to vyjde na dvanáct kusů, na malé píďalky jsem jich z jedné várky udělala 25.
Housky jsou hezčí, když je pleteme od středu ke krajům a tam zahneme konce pod. Je také lepší si neválet válečky stejně tlusté, ale mít je uprostřed silnější než na krajích. Ze všech surovin umícháme těsto na housky, necháme vzejít kvásek a dáme kynout pod utěrkou na teplém místě.
Pochoutkový salát: Salám, vejce natvrdo a kyselou okurku nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme sterilizovaný hrášek a nakonec domácí majonézu, kterou jsme si vyšlehali z uvedených surovin. Vše smícháme a podáváme na druhý den, aby se salát v chladu dobře rozležel, pak není třeba solit ani pepřit. Recept na perfektní domácí chléb, který se zaručeně povede. Krok za krokem Luštěninové klíčky plné vitaminů máte za tři dny.
Své náměty a připomínky k obsahu internetového magazínu Prostřeno. Kontakty na redakci, obchodního a marketingového zástupce naleznete zde. Z dvojité dávky mám housek, ale větších, jedna má kolem 60g. Jinak těsto bylo super, ale dost se lepilo, musela jsem přidat trochu mouky, jinak pracovalo se s ním skvěle a houstičky jsou opravdu výborné a nadýchané.
Všechny suroviny dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto, těsto dáme na vál, rozdělíme na díly, z každého dílu uděláme bochánek a necháme minutkynout. Vypracujeme do požadovaného tvaru a necháme. Pak přendáme upletené na plech vyložený peč. Středeční hostitelka si potrpí na domácí kuchyni.
Ve svém menu to zdůraznila hned třikrát, když lákala na domácí tiramisu, nudle i houstičky. V kuchyni se ale ukázala jako velká podvodnice. Těsto se jí srazilo a musela tak sáhnout pro rezervu – osvědčené pečivo z obchodu. Chybu kvůli výhře nemohla.
Nebo můžeme vyválet silnější nudličky, lehce zakroutit a máme rohlíčky. Posypeme buď mákem solí nebo kmínem. Vynikající domácí housky - recept: Vše zaděláme na těsto a necháme vykynout. Pokud se obáváte, že nevstanete včas, abyste zadělali těsto (pak si můžete jít zase v klidu lehnout), nemáte domácí pekárnu a vaše rodina nemiluje pozdní snídaně, připravte těsto před tím, než půjdete spát, a nechte ho kynout v lednici.
Po vykynutí pleteme housky, položíme na plech a necháme ještě cca - min. Až vstanete, vyndejte těsto z chladničky, propracujte ho (půjde to ztuha), nechte.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.