pondělí 30. července 2018

Honzovky recept

Honzovky recept

Do mouky vyhloubíme důlek, ve kterém necháme vykynout kvásek. Po vykynutí kvásku postupně přidáváme ostatní suroviny na buchty a vypracujeme hladké těsto. Predtim jsem je pouze konzumoval z jinych receptu. Musim teda rict, ze tohle je naprosta senzace.


Naprosto vyborny recept a hlavne ta chut je jedinecna. Před pečením potřeme honzovky rozpuštěným máslem. Pečeme při 1°C asi minut. Pozor, je lepší buchty při pečení dobře hlídat. Jemné honzovky s náplní po vychladnutí pocukrujeme a podáváme ke kávě nebo čaji.


Pekla jsem v teflonove remosce, buchty jsem mazala maslem, na horu jsem dala pecici papir a upekly se hezky. Honzovky recepty, které budete milovat. Ačkoli jsem původně chtěla sestavit vlastní recept , výběrové řízení na nejlepší kynuté buchty nakonec vyhrála naprostá klasika – Buchty I. Marie Sandtnerové z Knihy rozpočtů a kuchařských předpisů.


Honzovky recept

Jsou chutné, nadýchané a po vychladnutí přímo ukázkově měkké. S těstem se výborně pracuje, druhý den jsou koláčky vláčné a nejsou tvrdé jako beton. Moravské koláče fotorecept. Zobrazit nalezených receptů.


Odzkoušený recept na vynikající honzovy buchty s tvarohem. Tyto honzovky jsou trochu odlehčené, z poloviny je použita špaldová celozrnná mouka. Vlastne ani neviem, čím to je, že tentokrát boli tie buchty úplne iné ako predtým. Buď som dospela za tie roky a zručnosť a cit pre kvások a cesto mám nielen v srdci, ale aj v oku a rukách alebo to bolo všetko spolu a ešte aj pšeničným kváskom.


Honzovky recept

Perfektní honzovky ! Krásná práce, fota a vychytávka nemá chybu. Díky za bezvadný recept. S chutí bych dala testovací vzoreček. Buchty honzovky recept y, které budete milovat.


Hrníčkový recept bez vážení! Domácí bílé pečivo z polohrubé mouky, másla, droždí, mléka a žloutku. Tradičních receptech s dalšími tisíci lahůdek. Recepty jídel, recepty na nápoje.


Honzovky recept

Já dělala tvarohové a tak přidám recept na plnku. Tvaroh si rozmícháme v misce s cukrem, žloutkem a cukrem moučka a přidáme rozinky. Takto připravenou plnkou plníme buchty.


Ke kvásku pak přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Babička ho tloukla v míse třeba tři čtvvrtě hodiny - nebojte se tedy pustit robota a nechat těsto pořádně a dlouho propracovat hnětacím hákem. Přijeli na návštěvu tcháni a manžel mě poprosil o české menu.


A co si dáme po obědě ke kávě? Kynuté těsto jsem tedy tajně udělala veganské a jako vždy, rozdíl byste nepoznali. Já už jsem buchtu měla na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky