Je pravda, že křen , nahoře pod víčkem trochu šedne, (tomu se asi nezabrání) ale na chuti nic neztratí. Jak uchovat nastrouhaný křen. Povedlo se vám křen nastrouhat? Teď ještě zvolit ten správný způsob, jak ho uskladnit, aby neztratil nic ze své síly, chuti ani vůně. Nehodláte-li si na křenu pochutnat hne dokud bude čerstvý , tak ho můžete zavařit, usušit nebo zamrazit.
Nejrychlejší metoda je mražení. Je nejen cenným zdrojem vitamínů, ale má i léčivé účinky. Výborný je křen s jablky, červená řepa s křenem, zelí s křenem, nebo i zelný salát s křenem.
Pak spaříme hodně horkým vývarem, ne náhražkou, a dochucujeme cukrem, octem, osolíme a oleje přidáme tolik, aby se křen pěkně leskl a nebyl suchý. Myslím, že ani nebude stačit. Nejlepší křen je samozřejmě čerstvý , o tom asi nikdo nepochybuje. Také se traduje, že nejchutnější bývá ten sklizený na podzim a zkušenosti z obchodů, kdy v jiných ročních obdobích buď není a nebo je převážně hodně vyčichlý, toto potvrzují (samozřejmě čest výjimkám).
Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Jiz pri mixovani jsem zacala slzet a kaslat, sila neuveritelna! Ale jak rika ostatni, pak to prejde a clovek si zvykne. Opravdu vyborna zalezitost a hlavne jeden nemusi pokazde strouhat a spinit.
Mela jsem ctyri velke koreny, zasoba na zimu zarucena. Dekuji moc za recept, kupovany Krenex je proti tomuto uplne nic. Největší sílu má křen sklízený na podzim. Používá se čerstvý strouhaný jako příloha k jídlům, na přípravu studených omáček, při nakládání zeleniny, na zpestření chuti jídel nebo k rybám.
Vložte ho do části lednice, kde skladujete zeleninu, a zázvor vám vydrží několik týdnů hezky čerstvý. V porovnání s ostatními metodami skladování, jako je například skladování zázvoru v papírovém ubrousku, vám při použití této metody vydrží zázvor čerstvý až o několik týdnů déle. Křen má vysoký obsah vitaminu C. Důležité je křen důkladně rozprostřít na prkénku nebo v pekáčku, aby se teplo dostalo všude rovnoměrně. Uchováváme ve sklenicích či bednách, na suchém a chladném místě. Jiné způsoby, jak uchovat křen.
Jak skladovat čerstvý křen ? Jakmile jej však nakrojíte, už byste jej měli co nejdříve zpracovat. Před použitím křenu je vhodné uřezanou část odkrojit a vyhodit – může být totiž hořká. I pokud vy sami jste odřezali jen kousek křenu, poté znovu odkrojte konec.
Jako většinu zavařovaných věcí i křen bychom měli uchovat v nějakém chladnějším suchém místě. Dříve většina lidí nechávala křen uchovat v písku, ale v dnešní době, kdy se žije hlavně v bytech je tato metoda dost nepraktická, protože bedna s kořeny. Vaření, jídlo AlfieRegistrovaný (2bodů) Když nastrouhám křen , rychle vyprchá jeho chuť a síla. Jak ho uchovat, aby byl dobrý ví.
Měli jste nadměrnou úrodu ořechů a teď nevíte, co s nimi? Ptáte se, jak uchovat vlašské ořechy? Je to velice jednoduché, i když si určitě říkáte, že netušíte, jak na to.
Jednou z možností, jak dlouhodobě ořechy uchovat, je zavařit je. Kostival lékařský – jedinečná bylina se silnými hojivými účinky převážně na zranění- typu zhmoždění, podvrtnutí, na doléčování zlomenin, výborná také na všechny bolestivé stavy- bolesti svalů, kloubů, páteře a jiné. Má spousty dalších účinků. Každý rok z kořene kostivalu vytvářím několik produktů- mast, mazání, nechávám si jej i čerstvý v. Víte, že čerstvý křen obsahuje velké množství vitamínu C? Ano je to tak, až mg na 1g strouhaného kořene! Obsahuje i takzvané fytoncidy, které ničí některé bakterie a viry, a je proto ideální prevencí v době zvýšeného výskytu onemocnění horních cest dýchacích.
Jak založit japonskou zahradu? Jak pěstovat japonský javor? Jaké jsou druhy brambor?
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.