Domácí pekárna - recepty na každý den. Sbírka vyzkoušených receptů s fotkou a srozumitelným postupem pro začátečníky i pokročilé kuchaře. Recepty domácí pekárna. Na těchto stránkách naleznete spoustu receptů pokrmů připravovaných v domácí pekárně. Připravte si bylinkový chléb, cibulový chléb, pivní chleb, koblihy, bochánky, houskové knedlíky nebo třeba marmeládu.

Hledáte více tipů na recepty z domácí pekárny? Zde jich pár naleznete! Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější recepty na chleby z domácí pekárny.
Ale najdete zde i jiné druhy pečiva. Chleba z domácí pekárny chutná náramně. Tento recept připomíná lehký toustový chléb.
Poprvé, když maminka udělala chléb v domácí pekárně, kterou jí nadělil Ježíšek pod stromeček, jsme se nestačili divit. Tak dobrý chléb jsme neměli ani za komunismu. Chytrá řešení Sledujeme trendy u nás i ve světě a nabízíme inovativní řešení, díky kterým naše produkty fungují v každé domácnosti.
Většinou za to nemůže pekárna, ale buď špatný recept , nebo chyba. Dále pak velice častou příčinou bývá použití moc velikého množství droždí (kvasnic). Takový cibulový, bylinkový, hrozinkový, pivní nebo mandlový chléb – to se člověku sbíhají sliny už při vyslovení názvu. A receptů na domácí chléb stále přibývá. Po určitých zkušenostech můžeme navíc popustit uzdu fantazii a vymyslet si vlastní recept , kterým potom překvapíme své blízké.

Do nádoby vložíme výše uvedené suroviny a zvolíme program „těsto“. Po vykynutí propracujeme a těsto rozdělíme na stejné díly do tvaru baget. Vrchní stranu můžeme klidně naříznout, což vytvoří hezký designový prvek. Povrch pak pomašlujeme slanou vodou. Těsto pečeme při 180° Celsia asi minut.
Já je pletu jako cop, ale záleží na každém, jak si je umotá. Když máme čas, můžeme houstičky nechat ještě chvilku odpočinout (cca 10- min), ony ještě malinko nakynou,když ne, nevadí, povedou se i tak. Pak už jen potřeme zbylým bílkem, posypeme mákem nebo semínky a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem cca min.
Níže uvedené recepty jsou vlastní nebo rodinné recepty , které jsem zveřejnila na výše uvedených stránkách. Džem z hruškového pyré a celých malin je vynikající na teplé palačinky či vafle se šlehačkou. Třeba už nebudete chodit do obchodu. Dopřejte si křupavoučké dobroty!
Z boku a zespodu je kůrka tenčí a jemnější, protože je těsto v kontaktu s formou, ve které se peče. Jsem zacatecnik a na pekarne mam nastaveni 7a 900g. Bohuzel nevim na jakou velikost je tento recept. Co je stredni velikost? Za odpoved velice dekuji.
Tisíceré díky za recept , a vůbec za ostatní recepty. Akorát mám poslední dobou problém, který ze začátku nebyl. Posledních pár chlebíků mi shodilo klenbu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.