Kromě elektrického parního hrnce existuje také parní hrnec na sporák. Jedná se o několik nerezových nádob s perforovaným dnem a poklicemi. Do spodní nádoby se napustí voda, která se přivede k varu a začne potraviny vařit pomocí páry.
Spodní hrnec využijete i pro klasickou přípravu jídla. Vařit v parním hrnci je poměrně rychlé, čisté, málo pracné.
Jídlo v něm připravené se vaří skutečně jen v páře, takže je vhodné pro lidi, kteří nemohou nebo nechtějí konzumovat tuk. Pokrmy z parního hrnce mají bezkonkureční chuť, kterou ocení skuteční labužníci. Pokud používáte parní hrnec tak, jak máte, pak se v něm zdůrazní vlastní chuť připravovaných pokrmů a zachovají všechny jejich cenné látky. Vaření je velice zdravé a navíc rychlé. Jak vybrat parní hrnec.
Vy byste však výběr tohoto spotřebiče měli podrobit detailnějšímu průzkumu. Například se zaměřit na výrobní materiál. To platí dvojnásob, pokud bude parní hrnec stát na kuchyňské lince.
Při samotném nákupu hrají roli zejména velikost nádoby , její příkon a energetická náročnost , spolu s použitým materiálem. Videoukázka přípravy lososa s brambory a zeleninou v páře. Není parník jako parník.
Parní hrnec pro nemocné i labužníky. Proč vařit v parním hrnci? Když víte, jak správně používat pomalý hrnec , je to výborný pomocník nejen ve fitness kuchyni. Ráno do něj naházíte ingredience a než přijdete z práce, máte zdravou večeři hotovou. Pomocník pro rychlé a zdravé vaření s příjemným moderním designem.
Kdo ještě neměl tu čest vařit v parním hrnci, zřejmě netuší, oč přichází. Jídlo se v něm chystá skoro samo a zachovává si svou strukturu, barevnost i chuť. Pára prochází dalšími nádobami, kde jsou uloženy potraviny k přípravě pokrmů. Jaký hrnec na vaření v páře – jak vybrat parní hrnec.
Nákupem libovolného parního hrnce získáte výrobek produkující odpovídající množství páry. Pokud vybíráte vhodný parní hrnec , doporučuji přečíst recenze na Heureka. Najdete zde mnoho kladných i záporných hodnocení k jednotlivým produktům, které by vám mohly při rozhodování pomoci. Já sama parní hrnec nemám, protože se ho dost bojím, ale bývalá tchyně v něm dělala brambory jako přílohu, jen je oloupané, nakrájené dala na trochu másla a za 5-minut byly hotové.
Důležitým faktorem by měla být výkonnost.
Prostudujte si, za jak dlouho se parní hrnec zahřeje, jaký je jeho objem páry a jaká je jeho stabilita (to, aby nehrozilo riziko úniku teplé vody a vzniku popálenin). Za jak dlouho budete mít uvařeno? Schválně, jak se v něm skutečně vaří?
Začínáme vařit v tlakovém hrnci - základní pravidla. U pokrmů, které během vaření pění, bobtnají nebo jinak výrazně nabývají, plníme maximálně do poloviny objemu hrnce. Eliminujeme tak překypění a zanesení ventilů.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.