pondělí 7. března 2016

Sušené švestky v rumu

Naplněné švestky narovnáme do vhodné sklenice a zalijeme je rumem. Sušené švestky v rumu recepty, které budete milovat. Bahramu Arjmandi, který byl z výsledků svého výzkumu nadšený.


Jsou řešením přírody pro udržení dobrého zdraví kostí. Chodí nám v tento čas pomáhat i důchodkyně a nešetří starými historkami z mládí ani ze stáří.

Já osobně mám čas švestek moc ráda. Jednak proto, že je nás v sušárně hodně a je veselo, a jednak proto, že sušené švestky mám od dětství moc ráda. Byla by škoda, aby se obsah zkazil. Konzervuje jen líh, a nemusí to být rum, ale pouze, pokud výrobek obsahuje nad alkoholu. Takže konzervant je namístě, pokud nedošlo ke sterilaci.


V obchodě se výrobek jmenuje. Namočené švestky přelijeme do cedníku a necháme okapat, do každé švestky vložíme jednu oloupanou mandli a obalujeme v rozpuštěné hořké čokoládě, obalené švestky dávám na alobal a pak do lednice ztuhnout.

V receptu likér můžete nahradit rumem, v tom není problém. Stejně tak můžete vyrobit VERZI PRO DĚTI máčením švestek v jablečném moštu (nejraději z Hostětína). Abych dostála slušnosti, pro recept na sušené švestky mi byl inspirací letošní vánoční Apetit. Opilé švestky s mandlí a čokoládou.


Loupané švestky v rumu recepty, které budete milovat. Připravíme si plátky sušené šunky, které lehce potřeme hořčicí. Pokud nejsou švestky vláčné, zakapeme je předem trochou koňaku nebo rumu. Pak švestky zabalíme do sušené šunky a dáme péct do trouby na pekáčku s trochou oleje.


Podáváme teplé, ozdobené rukolou, polníčkem a cherry rajčátky. Vyberte si recept na švestky v rumu a připravte si chutný a výjimečný švestky v rumu pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší švestky v rumu ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty. To musí být dobré a možná by stálo za to, švestky nechat odležet v rumu nebo i jiném lahodném moku :). Do každého kousku vložíme mandličku, trochu zamáčkneme.


Použijeme vypeckované sušené švestky.

Můžeme použít i hotovou čokoládovou polevu. Nachystané švestky obalíme v čokoládě a na alobalu necháme ztuhnout. Tapas: Marinované švestky v sušené šunce Jamon nebo ve slanině. Tohle je můj první tapas v životě, o který jsem se pokusil doma. Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet.


Potřebujete: sušených švestek bez pecek. Postup přípravy: Švestky opatrně na řezu lehce rozevřete a do každé vmáčkněte celou oloupanou mandli. Rum možná bude nutno po asi - dnech dolít, protože švestky někdy vypijí opravdu hodně. Záleží na tom, jak moc jsou suché.


Jestliže chcete sušené švestky bez pecek, je lepší je naříznout a pecku vytáhnout než krájet na poloviny. V sušičce nebo v troubě? Pokud chcete sušit švestky v troubě, pak vyložte plech pečící papírem a švestky na něj rozložte. Pro takové sušení je ideální horkovzdušná trouba s odsáváním trouby.


Proč jíst sušené švestky ? Když nejsou k dispozici čerstvé plody, sušené je bez problémů nahradí. Udržují si výše uvedené živiny a zároveň jsou výbornou a zdravou svačinkou pro všechny, kteří rádi mlsají, včetně dětí - rozhodně lepší než bonbony a jiné sladkosti. Navíc se po nich budete cítit déle.


V obou případech k sušení vybírejte jen zralé (nikoli přezrálé) plody, bez známek poškození či hniloby. Většinou se švestky suší celé a neloupané, přičemž je na plech i do sušičky skládejte omyté, ale osušené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky