Náš tip: Pořiďte si do mrazáku teploměr a teplotu čas od času zkontrolujte. Nikdy by neměla být vyšší než -°C, pokud ale chcete potraviny uchovávat skutečně dlouhodobě, měli byste v něm udržovat teplotu mezi -až -°C. Lednice a mrazák patří mezi nejdůležitější vybavení každé domácnosti. Většina lidí tato zařízení používá tak nějak intuitivně, aniž by příliš přemýšleli nad tím, zda postupují správně a jestli je o uskladněné potraviny dobře postaráno.
Nicméně, jak jsme postupem doby objevovali stále více o povaze a výhodách mražení potravin, nižší teploty se začaly zdát vhodnější. Americká koalice pro pěstitele a zpracovatele ovoce a zeleniny prosazovala, aby se zavedla teplota °F (-1°C) jako ideální teplota mražení. V první řadě je důležité mrazák často neotvírat a nevětrat, protože se sníží teplota a může se narušit klima v přístroji, což vede ke zvýšení spotřeby a vzniku námrazy. Proto doporučujeme před otevřením mrazáku rozmyslet, pro co jdeme, ať dveře nejsou otevřené dlouhou dobu. Jaká je teplota v mrazáku ? V závislosti na typu zařízení je tato hodnota od -do -stupňů.
To je důvo proč oddělení uvádí produkty pro dlouhodobé skladování. Minimální teplota v mrazničce chladničky se používá pro silné mrazy. Optimální indikátor je v rozmezí -18. Provozní teplota -10°C až -25°C, příkon 210W, výparníkových roštů, chladivo R600a, S mrazící skříní Nordline UF 4uschováte všechny potraviny, které se do běžného mrazáku už nevejdou.
Do mrazáku nepatří mléčné výrobky, protože v něm zhrudkovatí. Pečivo jako chleba či rohlíky můžete mrazit bez potíží, stejně jako některé sladké buchty, nikoli ale ty, které v sobě mají například smetanovou či krémovou náplň. Přemýšlejte také, jaké ovoce zmrazíte – celé jahody, švestky či meruňky ano.
Nové by s tím mohly mít problém. A ještě větší problém by s tím mohla mít lednička s automatickým odmrazováním, které při této teplotě nemusí fungovat správně. Při výběru vaší chladničky je zvolení klimatické třídy pro bezproblémovýchod chod velmi důležité.
Pokud bude chladnička umístěna na místo, kde se během roku (ZIMNÍ OBDOBÍ) okolní teplota bude pohybovat v rozmezí - °C určitě zvolte chladničku s označením SN. Nejlepší je teplota v mrazáku , což odpovídá hvězdičkám. Různé druhy ryb se mění po dobu trvanlivosti, sladkovodní druhy mohou být skladovány po dobu až šesti měsíců, moře - ne více než čtyři měsíce.
Pokud je teplota v mrazáku asi stupňů, prodlouží se životnost rybích produktů o polovinu. V mrazáku by teplota neměla být ideálně -°C. I když displej lednice teplotu ukazuje, je dobré si pořídit přímo do mrazáku teploměr a teplotu čas od času přesně zkontrolovat. Pokud by totiž ve vaší mrazničce bylo velké teplo, i když je jídlo naoko zmrzlé, mnohem rychleji by se zkazilo. Jahody, rybíz, borůvky - vydrží v mrazáku 10–měsíců, aniž by utrpěla jejich chuť a vůně.
A když bude naopak teplota. Květák nebo brokolice - vydrží až měsíců, pak mohou být kašovité. Houby - maximum bývá měsíců, pak mohou změnit konzistenci. Bylinky - vydrží až měsíců, vždy jen velmi dobře uzavřené a oddělené. Zdravá“ lednička musí mít správnou teplotu.
Bez lednice či mrazáku si dnes už málokdo dokáže život představit. Prodlužují dobu trvanlivosti potravin, jelikož chlad zpomalí či zcela zastaví růst většiny mikroorganismů. Igelitová taška v mrazáku. Ostatní Automoto Bydleni Cestování Elektronika Podnikani Filmy,hudba Vaření Móda Kultura Nákupy Internet a počítače Zákony Příroda Vztahy Sport Věda Hobby Škola a. Ale teplota v lednicce nikdy nebude vetsi jak teplota venku. V tomto případě jde o tzv.
Pokud bude venku treba -tak myslim ze teprve ted lednicka nebude fungovat. Protoze teplota uvnitr se zacne vyrovnavat teplote v okoli a kompresor uz se nezapne. Jenom v pripade ze by mrazak byl nastaven na -tak.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.