Ze všech ingrediencí vypracujeme kompaktní těsto. Voda nám pomůže masovou směs pěkně spojit a dohladka „vyprátovat“. Z hmoty vytvarujeme šišku (nebo dvě malé) a vložíme ji do tukem vytřeného pekáče. Krátce po zapečení sekanou podlijeme trochou vody.

JÃdlo zdenka pohlreich sekaná recepty, které budete milovat. Studená nebo teplá, vždy vynikající s jakoukoliv přílohou! Z toho vznikla také klasická česká sekaná. A tam, kde uzenáři působili, se to zakořenilo, a dodnes se tam vyrábí.
Plátky slaniny dejte do pekáčku tak, aby jejich konce přesahovaly okraj nádoby a na dně nádoby se překrývaly nebo spojovaly. Pokládejte plátky hustě proti sobě nebo s menšími mezerami. Jakmile vaše sekaná pečeně dosáhne dokonalosti, snadno můžete přejít k ještě vyšším cílůplněné sekané pečeni.

Nabízí se tu především vařená vajíčka, která v české i rakouské kuchyni stačí na to, aby pozměnila název na štěpánskou sekanou pečeni. Oficiální web Zdeňka Pohlreicha. Vítám vás u sebe doma, ON-LINE. Najdete zde všechny informace o tom, co dělám a proč to dělám.
TV pořady, knihy, kurzy, akce či produkty. Bezlepková sekaná , a bez tuku. Tajemství řezníka z farmářských trhů. Moravská střeva jsou zdravotně nezávadná. Sekanou nepečeme, ale vaříme.

Klasická staročeská sekaná má plnou masovou chuť a hodí se jak k rajské omáčce, tak k vařeným bramborám nebo bramborové kaši. Nepodléhejte pocitu, že jde jen o mleté maso. Dokonalá sekaná je umění, u kterého stačí přidat více soli, nebo naopak ubrat česneku a komplexní chuť se jako mávnutím kouzelného proutku. Když maso drží pohromadě, vyndám ho z mísy a zpracovávám na vále. Dávám si na tom dost záležet, protože právě v téhle chvíli můžu zařídit, aby sekaná v troubě nepraskla.
Než ji dám do pekáče, klidně s ní párkrát uhodím o vál, abych z těsta vyhnala vzduch. Těsto vytvaruju do šišky a pěkně uhladím. Karbanátky a sekaná dřív bývaly svátečním jídlem a obsahovaly jen ty nejkvalitnější ingredience. Jejich pověst pošramotilo až období po druhé světové válce. Lidé se začali stravovat v závodních jídelnách a lidových restauracích, kdy se do nich „schovalo“ všechno to, co by se jinak už muselo vyhodit.

Pohlreich vychází se své praxe, kdy se dostane k celému jehněti a potřebuje ho zpracovat do posledního kousku. Pro nás běžné strávníky je ale tento díl poučný v tom, že i obyčejný karboš lze s trochou fantazie naservírovat tak, že z obyčejného uděláte chutné a zároveň pro oko atraktivní jídlo. Zdeněk Pohlreich se snažil naučit vařit národ v pořadu Česko vaří s Pohlreichem živě a naposled v úspěšném pořadu Rozpal to, šéfe! Před tím se pokusil napravit české restaurace v Ano, šéfe!
Za gril se postavil v několika dílech pořadu Šéf na grilu. Pan Pohlreich se věnuje také učení, působí na Střední škole gastronomické a hotelové (SŠGH) v Praze. Do povědomí veřejnosti se dostal díky televizním pořadům jako moderátor kuchařského šou Na nože! Nejlepší sekaná , jakou znám. Zdeněk Pohlreich , když se rozplývá nad aromatickou vůní rozpukaných smažených rajčat a zelené petržele, která teplý salát osvěží a ovoní.
Je to opravdu chutná příprava a určitě jsem ji nedělala naposledy. Recept na tradiční smažené karbanátky z mletého masa. Zelné listy plněné masem jsou jídlem, na které se nezapomíná.
Plněné zelné listy se jedí teplé i studené.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.