Ahoj hospodyňky, máte někdo zkušenosti s přípravou jídel v římském hrnci? V časopise Test pro spotřebitele popisují jeho výhody a snadnou přípravu jídel, avšak moje kamarádka má trochu jiné zkušenosti (ač postupovala přesně podle návodu, jídlo z něj bylo cítit popelem!). Póry v hliněné nádobě nasáknou vodou, která během vaření pozvolna uniká v podobě páry.
Pára se soustřeďuje na středu spodní části poklice a pak se zvolna vrací k vařeným surovinám. Pokrmu je tak zajištěna neustálá ideální vlhkost a dokonale se. Vaří se v něm úplně stejně jako v normální zapékací misce, jenže bez tuku.
Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Hrnec jsem dávala do studené trouby a postupně jsem zvyšovala teplotu (nevím na kolik, protože to tam nemám napsáno, ale odhaduji to na 1stupňů). Přikrytý tam byl minut, poté odkrytý minut. Pak jsem vypnula troubu a nechala jsem ho tam (pořád odkrytý) dalších minut.
Blanka7: Já mám glazovaný spodek římáku a vršek ne. Když v něm peču chleba, tak to dělám tak, že do spodní nádoby, lehce vystříkané olejem, dám těsto, které nechám pod utěrkou ještě nakynout a do horní nádoby dám vodu. Nejčastější dilema při koupi římského hrnce je, zda koupit hrnec s glazurou nebo bez glazury. Celý římský hrnec se před použitím musí aspoň na minut zcela ponořit do studené vody, aby se v něm dalo péct skoro bez tuku. Před použitím ho namáčíme do studené vody.
Dobrý den dámy, chtěla bych si pořídit římský hrnec na pečení chleba. Vy co v něm pečete chleba jak velkej ten hrnec máte a chleba zaděláváte z kolika mouky. Peču kváskovej chleba z 1. Zatím pečeu v obyčejným. Ve své zalibě ve zdravém jídelníčku, se kterým otravuji své široké okolí, jsem si pořídila už třetí Římský hrnec , předchozí mi praskly, ale jsem nezmar Mému manželovi maso dělané v. Nový římský hrnec namočte aspoň na dvě hodiny do vody, postup opakujte i před dalším vařením jídla. Při opakovaném používání stačí hrnec namočit vždy na až minut.
Namočení do vody eliminuje pachy z předešlé přípravy jídel, zároveň se během vaření a pečení bude uvolňovat vodní pára. Proto bych vás s ním dnes chtěla seznámit. Vzhledem k tomu, že se jedná o výhradně manuální model, není možné očekávat možnost si cokoliv přednastavit. Vaření chutného pokrmu mu však jde náramně. Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel.
Takové příspěvky budou smazány. V hliněném hrnci se vaří zdravě a šetrně. Používali jej již staří Římané, od toho také vznikl název římský hrnec. Ostatně hliněné pálené neglazované nádoby provázejí lidstvo již od počátku. Jak římský hrnec používat?
Uživatelské hodnocení a recenze na Hrnce Römertopf Římský hrnec pro 4-osob terakota. Odkazy na odborné recenze. Kompletní informace k výběru. Neméně potěší přítomnost vyjímatelné kameninové nádoby, kterou můžete vložit do trouby pro dopékání. Chcete vědět, zda je cena 4Kč ta nejnižší nebo můžete produkt sehnat jinde levněji?
Podle zkušenosti lze dokonce použít i jako samostatná zapékací mísa. Příkon 2Wattů nicméně patří mezi ty slabší, tudíž se bude chytrý hrnec zahřívat o něco déle. Parní hrnec jsem si koupila přes internet, do dvou dnů přišel poštou, je super.
Lepší je skleněný, použití na sporáku, hrnec titanový, maso pečené bez tuku, má kůrčočku a chlapům to víc chutná. Ještě by to chtělo kuchařku. Asi se do něčeho takového dám.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.