
Pak ho rozdělte na stejných dílů a každý ještě na tři díly. Uválejte z nich tenčí válečky a upleťte houstičky (ze tří pramenů jako copy). Housky klaďte s rozestupy na plech s pečicím papírem, zakryjte utěrkou a nechte ještě minut kynout. Recepty pro celou rodinu od Karolíny Kdo má chuť jen na lehkou svačinku, může vyzkoušet skvělé pomazánky a upéct domácí houstičky.
Pro zapřísáhlé masožravce tu máme kuře s nádivkou a glazovanou směs špekáčků s mrkví a jako sladkou tečku dokonalý banánový triffle s perníčky. Na velké housky vám to vyjde na dvanáct kusů, na malé píďalky jsem jich z jedné várky udělala 25. Housky jsou hezčí, když je pleteme od středu ke krajům a tam zahneme konce pod.
Je také lepší si neválet válečky stejně tlusté, ale mít je uprostřed silnější než na krajích. Houstičky pak mají hezčí tvar. S Karolínou jsme se potkávali v oblíbeném televizním pořadu Karolína, domácí kuchařka, v návaznosti na jednotlivé řady vyšly i velmi hezky zpracované kuchařky, které jsou inspirací pro začínající i zkušené kuchařky a kuchaře.
Tyto domácí houstičky jsou velmi jednoduché a zamiluje si je každý. Mám k tomu tři dobré důvody: Jednak jsou takové domácí rohlíky proklatě snadné, jednak se seznam potřebných surovin dá odškrtat v každé kredenci a ten třetí důvod už jsem samou nedočkavostí zapomněla. Z droždí, lžičky cukru, hrstky mouky a 1ml vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Zbývající mouku dejte do mísy, přilijte kvásek, trochu mléka (nejprve cca ml, pak přidávejte postupně podle potřeby), změklé máslo, vejce, žloutek a sůl a vypracujte lehké vláčné těsto.
Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje. Kynuté houstičky se sezamem. Domácí bylinkové houstičky. Rychlé housky jako od pekaře. Náš recept na domácí housky si oblíbíte pro jeho snadnou a rychlou přípravu, nízké náklady a hlavně skvělou chuť.

Příprava těsta není nijak složitá, ovšem s čím musíte dopředu počítat je, doba kynutí. Tomuto trochu zdlouhavému procesu se bohužel nevyhnete, proto. Z každé pak vyválejte 3–prameny a upleťte houstičky.
Troubu rozehřejte na 220°C. Konce těsta vždy zastrčte dospod. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty. Vynikající domácí housky - recept: Vše zaděláme na těsto a necháme vykynout.
Po vykynutí pleteme housky, položíme na plech a necháme ještě cca - min. Komentáře pod receptem neslouží ke vkládání fotek. Pracovalo se s ním skvěle, dala jsem. Pekla jsem z tohoto těsta včera housky a angl. Prodávám domácí marmelády, sirupy, pečené čaje poctivě vyrobené doma z kvalitních surovin.
Jedná se o kvalitní výrobky, ve kterých najdete jen to, co tam skutečně patří. Pokud si chcete pochutnat na rohlících, válečkem rozválejte zhruba z každé třetiny těsta kulatou placku. Tu nožem rozkrájejte (jako dort) na čtyři díly, čímž vzniknout trojúhelníky, které postupně zarolujte.

Začněte od nejširší strany, přejděte až k cípku ve středu. Pokud rohlíky zatočíte, rázem z nich máte.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.