Příprava nálevu na jablečný kompot Pokud by nám nálev nestačil a už by se nám nevyplatilo dělat nový, stačí jablečné řezy ve sklenici posypat cukrem a zalít horkou vodou. Naopak zbude-li nám nálev, můžeme ho uchovat v chladu, v čisté zavařovací sklenici pro příští zavařování a dávku cukru potom jen upravit podle druhu zavařovaného ovoce. Skvělý jablečný kompot nahlásit komentář Zdravím děvčata a můžu tento receptík na jablíčkový kompot jen vřele doporučit, už ho tak dělám roky , dokonce můžu potvrdit, že se opravdu nekazí, mám ještě skleničky roky starého kompotu a nic mu není! Zimní jablečný kompot k okamžité konzumaci. Může se připravit i ze starších jablek.
Do hrnce s cukrem vlijeme hotový kompot nebo vložíme připravené osminky jablek, přidáme skořici, hřebíček, rozinky a loupené mandle. Směs zalijeme vodou, promícháme a provaříme. Konzumuje se ještě teplý a může se do něj. Staročeský jablečný kompot Na litr vody potřebujeme 2až 3gramů cukru podle sladkosti jablek, celou skořici, hřebíček a citronovou kůru. Oloupaná a připravená jablka, nakrájená na čtvrtky, naskládáme do přepravených sklenic.
Zalijeme vlažným cukerným roztokem a do každé sklenice přidáme hřebíček, kousek. Zjišťuju, že čerstvý kompot jsem nikdy nevařila, vždycky jenom zavařená jablka, nebo „ jablečný puding“ – to je vlastně tomu kompotu víceméně podobné, ale jablka se nastrouhala, v ideálním případě i trochu rozvařila, a zahustila škrobem jako puding. Tématické fráze: jablkový kompot rychlý jablečný kompot vařená jablka rychlý jablkový kompot jablkový kompot recept vařený jablkový kompot zavařený jablkový kompot vařená jablka se skořicí zavařený jablkový kompot recept jablka kompot kompot jablka domaci jablkovy kompot recept jablkovy kompot vařené jablka jablkovy.
Tento jednoduchý top recept na jablečný kompot s vanilkou určite stojí za vyzkoušení. Rychlý jablkový kompot - recept: Dobře omytá, vykrájená a na čtvrtky dělená jablka vložíme do kastrolu, zalijeme vodou s cukrem a hřebíčkem a krátce asi minut povaříme. Mně chutná úplně nejvíc ještě horký.
Jablečný kompot máme doma moc rádi. Někdy ho děláme jen s cukrem a někdy zase přidám trochu badyánu. Bylo to pak trochu podobné Mléčné rýži z Kunína, kterou můžu.
Jedním z nejčastějších způsobů je příprava jablečného kompotu. Následující recept vám ukáže, jak jablečný kompot vyrobit, jak jablka zavařit. Pojďme se tedy společně dát do zavařování jablek. Zavařování jablek – jablečný kompot.
Jablka, určená na kompoty, by měla být středně velká a sladkokyselá. Pokud je nebudeme loupat, klidně i kartáčkem a pod teplou tekoucí vodou, aby byla skutečně čistá. V případě, že je loupeme, zbavujeme stopky, jádřinců a zbytků okvětí a krájíme na kousky, připravíme si vodu s kyselinou citronovou nebo s octem. Připravená jablka, nakrájená na čtvrtky, naskládáme do připravených sklenic. Zalijeme je vlažným cukerným roztokem a do každé sklenice přidáme hřebíček, kousek skořice a kolečko citronu (kůra musí být pečlivě omyta).
Uzavřeme víčky a sterilujeme až minut při 85°C. Nejčastěji se zavařují třešně, jahody, meruňky a broskve, vynikající je ale třeba i dýňový nebo jablečný kompot. Ovoce na zavařování musí být vždy maximálně čerstvé a kvalitní. Pokud vám padají jablka ze stromovů a vy už nevíte co s ni. Ale i pro chronicky nemocného je kompot vhodnou potravou.
Při zavařování kompotů se snažíme zachovat původní chuť, barvu a vůni čerstvého ovoce i maximální obsah vitamínů a minerálních látek. Kompotované ovoce je lehcestravitelné a zejména v zimě zpestřuje náš jídelníček. Kompot bez zavařování recepty, které budete milovat.
Kompoty můžeme připravit ze všech druhů ovoce. Vyberte si ze stovek receptů na Kompot bez zavařování , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Kompot bez zavařování.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.