pátek 15. února 2019

Pečení chleba v peci

Moc a moc děkuji za tento recept, příprava je naprosto srozumitelná a jednoduchá, ale hlavně obsahuje ten důležitý detail, který jinde chybí - na minut zapéct a potřít máslem, mnohem lépe pak drží tvar, kůrku a získá výbornou chuť. Byl to ten nejlepší chleba , super. V den, kdy se pekl chléb, musela hospodyně brzy ráno vstávat a začít zadělávat na chleba.


Pak nechala těsto kynout v ošatce z ovesné slámy. Musela uhlídat správný čas, aby těsto nebylo překynuté, protože chléb by spadl a zůstal plochý.

Muž mezitím zapálil v peci. Doporučujeme pečení chleba vyzkoušet předem doma v troubě, aby byla jistota, že těsto je dobře připravené. Při nevyzkoušené přípravě těsta a pečení v táborové peci zároveň, je mnohem větší nebezpečí, že se vloudí chybička.


Nebo na táboře můžeme péct kontrolní pecen chleba pod kotlíkem. Mohu Ti za sebe slíbit, že určitě budu tvé stránky navštěvovat a získávat tak cenné rady při pečení chleba. Jsem také závislá na pečení chleba v remosce a byla jsi to Ty, která mne na to pečení nasměrovala.


Protože mi na chalupě špatně funguje trouba, tak jsem velmi potěšeně uvítala rady s pečením v remosce.

Pečení domácího chleba je činnost pro radost, ale v neposlední řadě také oslava pekařského řemesla. Milí přátelé, zde najdete recept (krok za krokem) jak upéct kváskový chleba. Hodně zábavy při pečení a dalším experimentování! Podobně postupujte v případě pečení v nádobě – tu zahřejte bez kamene v troubě na roštu rovněž na nejvyšší možnou teplotu. Do nahřáté opatrně vložte vyklopený chleba s papírem (lépe se přesouvá), nařízněte a pečte přikrytý asi minut.


Chleba v prvních minutách pečení rychle kyne a díky vlhké atmosféře v troubě mu hned nezatvrdne kůrka, takže vyroste bez popraskání. Upéct vlastní bochník chleba je prý nejuspokojivější kuchařská záležitost. Jestli se chcete stát mistrem přes pečení chleba , naučte se to nejzákladnější a úspěch vás nemine. Chléb lze samozřejmě upéct v pekárně na chléb, do které „jen“ nasypete chlebovou směs, kterou koupíte, ale není to ono.


Líbí se mi, že i místní pořádají komunitní pečení – domluví se a kdo chce, přinese si chleba a upeče ve vyhřáté peci. Přidávám recepisy – tentokrát není ani jediný můj – jsou od Kačenky Ondrové, jak je ona sepsala. Druhá fáze pečení je moc krátká, je třeba druhou fázi prodloužit a snížit v ní teplotu. Možné příčiny a jejich odstranění: Nepravidelné praskliny kráterovitého charakteru.


Mohou být, pokud chleba kynul nezakrytý (nejlépe je zakrýt při kynutí igelitem nebo jinak udržet vlhkost). Pahreba, ktorá v peci vznikla, sa posúvala ohrablom do všetkých kútov pece a teplota pece sa testovala kutáčom. Dobrý deň, chcela by som recept na domaci chlebík pečený v peci ak má niekto.

Praktický návod na pečení chleba v peci vytápěné dřevem od českého výrobce WoodFire, s. Přemýšlí o tom, že by postavili pec, která by se dala převážet, třeba právě kvůli pečení chleba na kovářských akcích. Výhodou pekařské pece je o něco vyšší teplota. Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní dutě je hotový.


Tématické fráze: pečení chleba nádoba na pečení chleba recept na peceni chleba pečení v páře peceni chleba recept nadoby na peceni chleba pečeme chleba recepty na pečení chleba jak péct chleba pečeň peceme v pare pecenichleba pečený chleba mísa na pečení chleba pečeni. Tradiční lenorské placky, housky a samozřejmě výtečný chléb. Poslední sobotu v měsíci, nezůstávejte doma za pecí. Navštivte obecní pec v Lenoře, kde pochutnáte si líp jak u moře. Už moje babička mě naučila, že na žitný chleba nemůžete vzít droždí, ale musíte si udělat kvásek, vzpomíná na rodinnou zkušenost Tomáš Konopka.


Ten si lze udělat doma, ale dnes už je možné koupit v pekárně. Pečení chleba s větším než polovičním podílem žitné mouky patří do takzvané vyšší dívčí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky