pondělí 22. února 2016

Vaječný koňak recept vařený

Velikonoce si posmakneme, jestli do té doby vydrzi. Odzkoušený recept na vařený vaječný koňak bez alkoholu. Tento nealkoholický vaječný koňak je velice rychlý a chutná báječně.


Mala som doma otvorené Salko, asi polovicu plechovky. Dětský vaječný koňak pro mlsné jazýčky. Vyskúšala som recept na prípravu vaječného koňaku podľa stránky Ako sa to robí.

Vařený vaječný likér naléváme do lahví přes sítko, abychom odstranili případné zbytečky od bílků. Plnotučné mléko lze nahradit smetanou a salko lze nahradit pikaem stejné velikosti plechovky. Získáme tak čokoládový likér.


Všichni si ho všelijak upravujeme. Vaječný koňak vařený recepty, které budete milovat. Tenhle recept mám od mé dobré kamarádky a každým rokem ho povinně dělávám mým kolegyním, protože jim hodně chutná. Byl to takový „dětský“ vaječný likér. Pro dospělé mamka dělávala ten stejný, jen přidávala více rumu, ať to má trochu říz.


Vždy ráda zavzpomínám na svá dětská léta, když si o svátcích nebo jiných příležitostech.

Ještě lepší než nejlepší …. Ano musím uznat že je dražší , ale pravdu stojí za to. Do půlky základu jsem přidala rum a do půlky Amaretto ,tuto kombinaci opravdu zkuste, doted jsem se nerozhodla která je lepší, ačkoli jsem vždy říkala že rum do vaječnáku patří musím přiznat že Amaretto mu. Záludný vaječňák umí proklatě rychle zahřát, a sehnat dostatečně dobrý recept také není žádné umění.


Já jsem ve svém pátrání ale našla vaječný koňak jiný než ty ostatní – tenhle musí uzrát alespoň tři týdny v lahvi, dobře schovaný v lednici před svým okolím, teprve potom se v něm cosi přihodí a chuť jednotlivých ingrediencí se spojí do jedné. Jeho popíjení bylo výsadou aristokracie, jelikož hlavní alkoholickou složkou pravého vaječného likéru bylo a je brandy nebo americký bourbon. V Severní Americe se prosadil v průběhu 18. Domácí vaječný koňak je vynikající a lahodný likér, který podtrhuje a doplňuje vánoční atmosféru.


Průměrné hodnocení (29) Tisknout recept. Tento vaječný koňak dělám podobným způsobem již 40. Můžete ho popíjet po celou dobu adventu, je ale jasné, že se po něm hned zapráší. Dobrý den, včera jsem vyzkoušela recept na Váš vaječný koňak.


Musím říci, že jsem prohřívala cca minut za stálého míchání, než mi koňak zhoustl. Jinak jsem neměla sebemenší problém s jeho přípravou a recept hodnotím na jedničku. Dlouho, předlouho jsem hledala dokonalý recept na vaječný koňak. Zkusila jsem snad deset různých receptů , některé byly horší, jiné lepší, ale tento, který Vám tu dnes představím, je podle mého názoru ten nejlepší.


Taky ve vaší rodině patří vaječný koňak , stejně jako perníčky, linecké, tlapky, rohlíčky. Může být ale samý koňak , nebo třešňovice i vodka. Zbylé mléko s cukrem a vanilkou dáme na plotnu a za občasného míchání svaříme.

Do vroucího mléka za stálého. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Pro všechny labužníky zde máme výběr nejlepších vaječný koňak vařený receptů. Recept vaječný koňak vařený.


Všechny naše recepty obsahují přesný návod po krocích a detailní rozpis surovin. Na štědrovečerním stole určitě nesmí chybět ani doma vyrobený likér. Já dělávám klasický vaječný koňak ze žloutků, smetany, slazeného mléka a rumu. Někdo se bojí syrových vajec, ale já používám domácí a při té rychlosti, kdy se koňak spotřebuje se to nestihne ani zkazit :) Na zdraví. Míchejte do zhoustnutí, sejměte, nechte zcela vychladnout.


Pak vmíchejte brandy – doporučené množství je orientační, záleží jen na vás. Když ho dáte méně, vyniknou jemné chutě, více alkoholu naopak zajistí trvalejší tekutost. Koňak můžete ještě přecedit přes jemné síto.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky