úterý 16. května 2017

Jak naložit strouhaný křen

Nakládání křenu má mnoho vyzkoušených způsobů. Ten nejjednodušší je pouze křen s octem, cukrem a solí, samozřejmě s přídavkem vody. Svaříme vodu, ocet a sůl, v poměru vody a octa 1:10. Strouhaný křen s jablky.


V míse promíchejte, přidejte špetku soli, trochu pepře a šťávu z citronu. Důkladně promíchejte, můžete. Je pravda, že křen , nahoře pod víčkem trochu šedne, (tomu se asi nezabrání) ale na chuti nic neztratí. Pak spaříme hodně horkým vývarem, ne náhražkou, a dochucujeme cukrem, octem, osolíme a oleje přidáme tolik, aby se křen pěkně leskl a nebyl suchý. Myslím, že ani nebude stačit.


Největší sílu má křen sklízený na podzim. Používá se čerstvý strouhaný jako příloha k jídlům, na přípravu studených omáček, při nakládání zeleniny, na zpestření chuti jídel nebo k rybám. Kdy je nejlepší nakládat křen ? To je totiž ve své vrcholné sezoně, bude se vám hodit k pečínkám, a ještě si podpoříte imunitu do přicházejících plískanic. A domácí křen má mnohem větší říz! Křen má vysoký obsah vitaminu C. Jestli máte k dispozici křen i jindy, nebojte se ho naložit podle našeho receptu.


Jak naložit křen recepty, které budete milovat. Jednou z nejchutnějších způsobů, jak uchovat strouhaný křen , je zavařit jej s jablky. Na tři křeny použijeme dvě větší jablka – všechno očistíme a nastrouháme na jemno. Vejce podáváme přelitá omáčkou. Tato křenová omáčka je netradiční, rychlá a velmi chutná.


Ingredience: kg bílého hlávkového zelí, kg červené řepy, 3g cibule, křen podle chuti. Postup: Červenou řepu uvaříme, oloupeme a nastrouháme spíše nahrubo. Zelí nakrouháme a cibuli nadrobno nakrájíme.


Veškeré připravené ingredience na. Jak je možné, že je naložený zázvor takový všelék? Zázvor totiž celkově obsahuje stovky látek a některé z nich mají prokazatelně pozitivní vliv na zdraví – naložený zázvor v medu pomáhá proti bolestem hlavy, infekcím horních dýchacích cest, nevolnostem, nadýmání, pálení žáhy nebo při průjmových onemocněních.


V neposlední řadě pomáhá při revmatismu a ischiasu. Poradíme vám, jak křen selský pěstovat, prozradíme osvědčené domácí křenové recepty proti kašli, únavě či bolavým kloubům i jak křen využít jako koření při vaření. Po okrajování se dá grilované sele znovu potírat.


K seleti se hodí čerstvý strouhaný křen , cibule, hořčice, naložené okurky a čerstvý chléb. K otáčení rožně si můžete pořídit elektromotor s příslušným převodem. Sele se sice dá rožnit ve speciálních velkých grilech, jenže ty se vyplatí pořizovat tam, kde se.


Ačkoliv křen je skvělý jen tak strouhaný , často se nakládá. Najdete spoustu způsobů jak ho naložit , ale já začal po přečtení si pár rad od Zuzky z blogu Zkvašeno s pár základními věcmi. Tedy, nastrouhat křen , ochutnat, naložit a nechat kvasit a poté si hrát s výsledkem. Protože jsem to chtěl nejdříve zkusit co. Tady jsou v podstatě dvě základní možnosti.


Buď uděláme klasické kysané zelí, ke kterému přimícháváme i křen – postup viz boxíky – 3. Anebo uděláme zelí, které kvasit nebude. Plníme do sklenic, v případě potřeby zavaříme. Na druhou variantu budeme potřebovat i jiné ingredience. Dlouhodobé skladování česneku v oleji není bezpečné pro naše zdraví.


Pstruhy opláchneme a očistíme. Celé pstruhy vložíme je do plastového sáčku a zalijeme šťávou z jednoho citronu, olivovým olejem a zasypeme bylinkami a drceným bílým pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky