Tématické fráze: jablečný sirup domácí jablečný sirup recept jablečný sirup recept domácí jablečný sirup recept na jablečný mošt jablečný mošt recept jablecna stava z mostu recept na jablečný sirup jablečný sirup domácí jablečny sirup za studena jablečná šťáva z moštu recept sterilování jablečného moštu v. Sirup z jablečného moštu. Odstátý mošt hadičkou opatrně stáhneme z kalů a lehce zahřejeme. Přidáme cukr a kyselinu citronovou, rozmícháme a zcela nakonec vmícháme i tresť (aroma).
Hotový sirup nalijeme do zavařovacích lahví, zav. Dobrý den,příště vyzkoušejte, po vylisování si dát přes cedník silonovou punčochu a uvidíte kolik zachytíte kalu. Po zahřátí sbírám znovu s punčochou,je to sice zdlouhavější ale sirup je krásně čistý.
Ty silonky používám již 5let. Z čerstvé jablečné šťávy (moštu), kterou získáte způsobem uvedeným v našem receptu, můžete připravit skvělý sirup. Během vaření naběračkou průběžně odstraňujte z povrchu tvořící se pěnu.

Domácí bramborový chléb - Jedna z variant na chutný domácí chléb z hladké mouky, brambor a droždí. Pokličkový chleba s olivami a škvarky - Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci pečení dopečený odklopený, pěkně dozlatova. Hrníčkový recept bez vážení! Můj bezinkový sirup (za studena) Zázvorový sirup pro posílení imunity při nachlazení.
Jablečný sirup se skořicí a meduňkou. Abychom měli mošt dobré jakosti je potřeba mít dostatečně zralá a šťavnatá jablka. Z nezralých jablek je mošt trpký. Láhve nebo sklenice musí být dobře vymyté a před použitím vypláchlé vroucí vodou. Korkové zátky je třeba vyvařit minut.

Mošty ukládáme vleže v suchu a chladu. Nemělo by se zpracovávat žádné nahnilé a zkažené ovoce a pokud se objeví plíseň, nepomůže ani vykrajování. Ocet je od pradávna považován za univerzální všelék. V historii se používal k nejrůznějším účelům, ať už to bylo nakládání zeleniny či výroba zálivek anebo třeba čistění pistolí. Dnes je pro mnohé z nás nepostradatelným kuchyňským pomocníkem.
Ale bojím se plnit při nižší teplotě než 75st. Naliju do předehřátých láhví,zavíčkuji a položím do vychladnutí,pak skladuji normálně,nastojato. Zpracovávám větší množství jablek a tak pro změnu chuti do části sirupu přidávám ananasové aroma.

Letos zkusím i citronové a pomerančové. Ak sa vám podarí vyšťaviť z 3kg menej šťavy ako 1l, kludne dolejte vodu aby bol liter. Mne sa už stalo že som z 3kg nevedela vydolovať viac ako 8dcl šťavy, tak som doliala 2l vody a nič sa nestalo. Autor: Archiv ireceptar. Máme-li moštu moc, hned po druhém zahřátí ho lijeme do demižonů, zátkujeme, zavoskujeme a šup s nimi opět pod deku.
Tento mošt se pak snažíme brzy spotřebovat, což se nám daří, neboť jsme velká rodina. Zavařit, zamrazit nebo z něj udělat sirup do čaje na každodenní pití. Chuť je výborná a postup jednoduchý. Mošt (5ml) nejdříve přefiltrujeme, pak zahřejeme na 80°C a vsypeme cukr (max.
500g). Triple Sec koňak smetana Curacao blue šampaňské višňový likér tmavý rum suchý vermut bylinný likér whiskey brusinkový džus. Zavarit jablecny most nema cenu veskera hodnota kterou most obsahuje je pryc. Tentokrát vás naladíme na nadcházející podzim, při výrobě sirupů sáhneme po tradičním českém podzimním ovoci – švestkách a jablcích. Třetici receptů nám doplní velmi osvěžující, ale současně i léčivý sirup – využili jsme přebytků z bylinné zahrádky a připravili sirup z máty a meduňky.
Nevím,ale nezdá s emi ta výhoda prokyselovat žaludek jablečným octem,když rakovina bují právě v kyselém prostředí! Simoncheli z Itálie je nej odborník na rakovinu plic,kam vstřekoval spray ze sody bicarbony a měl úspěšnost vyléčení lidí z ní! Pak jej za porušování léčebné etiky zavřeli a dnes je z něj kapacita uznávaná v celém světě!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.