úterý 2. května 2017

Jak často pít zelenou kávu

Pokud nemáte nějaké kardiovaskulární onemocnění a tudíž jste zdravý, tak zelenou kávu je ideální pít – krát denně (bez cukru, smetany a bez mléka). Takto se udržíte vitální a budete mít dostatek energie na všechny povinnosti dne. Rozhodně je lepší užívat zelenou kávu v tabletách nežli ji pít. Za zelenou kávu jsou často označována nezralá zrna kávovníku, to je samozřejmě omyl.


Jestliže se u vás neobjevuje nějaké kardiovaskulární onemocnění a jste tedy zdraví, pak se správným množstvím zelené kávy můžete tělu pomoci a podpořit tak své zdraví. V jakém množství tedy zelenou kávu pít ? Ideální je jeden až tři šálky denně. Nejdůležitější věc, kterou je potřeba kontrolovat při příjmu zelené kávy, je vlastní jídlo. Nyní zelená káva je velmi populární, která může být úspěšně použita jako další nástroj pro hubnutí. Zvažte, jak správně používat zelenou kávu , aby její příjem skutečně urychlil proces snižování hmotnosti.


Můžu pít zelenou kávu ? Nejprve se podíváme, jaká je zelená káva a odkud pochází. Všichni jsme zvyklí na černou, aromatickou a chutnou nápoj, tolik. Na jednu porci počítejte minimálně se kávovými lžičkami zelené kávy, tj. Toto množství zalijete vroucí vodou a necháte zhruba minut louhovat.


Jak zelenou kávu dávkovat? Pak již je káva připravena ke konzumaci. Zelenou kávu je dobré pít zhruba třikrát denně po jednom šálku. Proto doporučujeme zelenou kávu na půl hodiny až hodinu namočit do vlažné vody, aby troška změkla. Poté je možné zelená zrna rozdrtit hmoždířem nebo mlýnkem na kávu.


Dbejte však zvýšené opatrnosti, abyste si mlýnek nepoškodili, případně je ještě na pár desítek minut dejte do vody. Nekupujte kávu v běžném supermarketu. Zaměřte se na kavárny nebo pražírny a nechte si poradit. Vybírejte si světleji praženou kávu. Přepálená zrnka obsahují oleje, které nesvědčí zdraví ani chuti kávy.


Přednost dávejte stoprocentní arabice před robustou. Kapsle zelené kávy mají řadu příznivců, protože je jednodušší zapít tabletku vodou. Kávový prášek nemá standardní chuť pražené kávy, a tedy kávičkári si často na zelené kávě nepochutnáte.


Jde o současný hubnoucí hit, je ovšem nutné ji užívat správně. Pít po ránu klasického turka rozhodně nedoporučujeme, o zelené kávě to ale neplatí. Pomůže vám rychle nahodit organismus do běžného režimu a spolu s vhodnou snídaní vám dodá energii na celé odpoledne! Zelená káva se od klasické černé kávy liší ve zpracování, není totiž pražená. Právě díky pražení se součástí kávových zrn stávají i látky, které mají na organismus negativní vliv.


Pak je opět na místě začít pít zelenou kávu. V ní obsažené látky totiž nepomáhají jen s vypadáváním vlasů, ale taky podporují jejich růst, takže zabijete hned dvě mouchy jednou ranou. Pokud jste již zakoupili zelenou kávu , jak ji používat, můžete se v praxi okamžitě naučit. Pokud předtím, než jste již vařili obyčejnou kávu v turečtině, nebo máte kávovar, nebude to těžké připravit tento nápoj, ať už s přídavkem koření nebo bez něj. Ak nemáte mažiar, tak zrná zelenej kávy namočte na hodiny do vlažnej vody a nechajte ich zmäknúť.


Potom tieto zrná pomeľte v mlynčeku na kávu a môžete ďalej použiť. Zrná zelenej kávy sú tvrdé a preto ich treba namočiť. Ak máte tablety so zelenou kávou, tak denne užívajte – kapsule, podľa potreby. Je tedy potřeba si pohlídat, jestli opravdu kupujete tu správnou zelenou kávu.


Orientovat se můžete podle toho, jestli se jedná o ověřenou značku nebo třeba podle reakcí na konkrétní kávu v diskusích na internetu. Klíčová je také informace o obsahu kyseliny chlorogenové (označována CGA 800). Seriál, který jsme věnovali způsobům přípravy kávy, prozradil už mnohé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky