Nálev na bramborový salát. Listové těsto rozválíme na tenký plát, poklademe kolečky salámu, posypeme strouhaným sýrem a zavineme. Svařte dvě malé skleničky vody, pětinu skleničky lihového octa, přidejte sůl a menší množství cukru. Naplňte vyvařené sklenice, zavíčkujte a pasterizujte zhruba minut. Jak na sušení a mražení křenu Kořeny očistěte a zbavte je drobných kořínků.
Křen - recepty na každý den. Dáme vařit litry vody na výrobu nálevu. Prave jsem dodelala z dvojite davky a musim uznat, ze se jedna o excelentni a hlavne na pripravu jednoduchou zalezitost. Mnozstvi dochucovacich prostredku jsem na jednu davku zdvojnasobila, prislo mi to chutove vyraznejsi. Kazdopadne konecne palivy Krenex, protoze ja rada slzim u jidla :D Dekuji za skvely recept.
Oblíbený nálev na okurky: litru vody, litru octa, 3gramů cukru, 1gramů soli, tabletek umělého sladidla – vše svaříme. Přísady na jednu sklenici: Mrkev, cibule, křen , kopr, dvě zrnka pepře, dvě zrnka nového koření, jeden hřebíček, malý kousek skořice, malý bobkový list, půl kávové lžičky hořčičného semínka. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Křen.
Příprava receptu na sterilovaný křen ve sladkokyselém nálevu: Vodu svaříme s cukrem a solí, přidáme ocet a opět přivedeme k varu. Skleničky dáme do zavařovacího hrnce s teplou vodou a sterilujeme. Po zahřátí na stupňů.
Do každé sklenice vložíme ingredience jako mrkev, křen a vložíme omyté okurky. Okurky zalijeme nálevem. Po minutách vyndáme sklenice s okurkami a necháme zchladnout. Hotové kvašáky omyju, nálev ve kterém okurky kvasily přecedím možno i přes filtrační papír.
Feferonku netřeba,kdo nechce pálivé okurky. Po naředění vystačí na asi zavařovacích sklenic. Nebudu psát ,že se jedná o jediný a pravý nálev ,protože když tady na Znojemsku půjdete k jakémukoliv sousedovi tak Vám poví a já tam ještě přidávám. Ale tenhle recept pochází skutečně od náleváře ,který připravuje ještě dnes nálevy na okurky. Mohu jen dodat ,že tento nálev používáme i na nakládaný květák a jiné nakládané zeleniny.
Pardubické domácí utopenci recept na pravděpodobně nejlepší utopence na světe určitě ale 1 lepší recept než na utopence z Hradce Králové tkzv Mechovské utopence ty jsme ochutnali a nestojí za nic. Sladkokyselý nálev na okurky lze připravit několika způsoby. Na nakládání můžeme použít speciální přípravky jako je například Nova a Deko, které jsou směsí koření s cukrem a solí. Většina hospodyněk však preferuje výrobu nálevu vlastního, jehož příprava není příliš složitá. Vybírejte vyzkoušené recepty na Párky v křenu, Rychlokvašky s křenem, Lín s křenem, Toasty s křenem, Vepřová pečeně s křenem nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj.

Pokud sterilujeme střední. Prakticky můžete postupovat stejně jako při sušení hub. Po důkladném usušení přendejte křen do suché, čisté, dobře uzavíratelné nádoby.
Cibuli nakrájíme na drobno, zelí nakrouháme a křen nastrouháme. Poté začneme s přípravou nálevu. Ve vodě rozpustíme cukr a sůl a přilijeme ocet a vše přivedeme k varu. Jednou z nejoblíbenějších metod uchovávání křenu je naložení do nálevu.
Stejně jako u okurek, také u křenu existuje mnoho různých nálevů na křen. Zkuste třeba sladkokyselý nálev : 4ml vody, 1ml octa, 1g cukru, g soli. Na dno dáme asi pět koleček mrkve, dvě kolečka křenu, trochu cibule, narovnáme okurky do poloviny sklenice, opět dáme cibuli, mrkev, křen , bobkový list, snítku kopru a okurky dorovnáme do plné sklenice.
Nahoru dáme mrkev, cibuli, křen , sůl, cukr, spolarin, pepř, nové koření, ocet a zalejeme vodou, aby byly okurky potopené.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.