
V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku dorůžova, můžeme přidat i nakrájený česnek. Pak přidáme brambory, osolíme a promícháme. Uzavřeme papiňák a počkáme, až začne pískat, potom necháme - minut.

Pak vypneme a necháme ještě minut dojít, brambory se krásně připečou. Plátky kuřecího masa připravené s brambory a zeleninou přímo v jednom hrnci. Recept na zdravé a rychlé jídlo z papiňáku.
Vaření v papiňáku -vepřové koleno recepty , které budete milovat. Plusem navíc je, že jsou pokrmy připravované v papiňáku chuťově výraznější. Vychytávky pro vaření v tlakovém hrnci. Když začínáme vařit v papiňáku , jistě uvítáme pár rad.

V té chvíli stáhneme plamen na sporáku – pro udržení varu již stačí jen malé množství tepla, které poznáme podle toho, že pára stále uniká. Sporák můžeme vypnout pár minut před uplynutím uvedeného času, vše se dovaří. Tématické fráze: brambory v papináku bez vody na másle brambory vařené v papináku vaření brambor v papinaku brambory na cibuli vařené v papiňáku brambory v tlakáči vařené brambory v papiňáku brambory v tlakovém hrnci brambory v papináku na másle papiňák vaření v papiňáku pecene brambory v papinaku brambory na masle.
Jazyk hovězí doba vaření v papiňáku recepty , které budete milovat. Místo hovězí kližky můžeme použít i vepřové plecko v celku( v papiňáku připravíme za 25minut), hodí se i plátky z drůbežího masa( v papiňáku 15minut). Krkovičku nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme.
Na dno papiňáku vložíme na tenké plátky nakrájenou slaninu a na kolečka nakrájenou cibuli. V tom případě musíte vyzkoušet salzburské řízky ze seriálu Babiččiny recepty ! Kuřecí čtvrtky se žampiony a rajčaty Na porce potřebujete: kuřecí čtvrtky (asi kg), lžic oleje, cibuli, bazalku, muškátový oříšek, hřebíčky, bobkový list, dl bílého vína, rajčat, 2g žampionů, pepř a sůl. Než začnete vařit v tlakovém hrnci, vždy pro jistotu zkontrolujte čistotu a průchodnost ventilku.
Nezapomeňte nalít správné množství vody. Aspoň takto vypadá jejich příprava, pokud je vaříme v klasickém hrnci. Od té doby, co jsem je ale začala vařit v papiňáku , se můj život s luštěninami změnil. Když je zapomenu dát namočit, nic se neděje, jen přidám pár minut vaření a jsou stejně dobré. S papiňákem je vaření luštěnin opravdu jednoduché a rychlé.
A v dnešní době se to určitě vyplatí. Potraviny si uchovávají více vitamínů a dalších důležitých látek. Co všechno vaříte v papiňáku , znáte nějaký recept ? Vybírejte vyzkoušené recepty na Zavařujeme v papiňáku (tlakovém hrnci), Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci), Domácí vepřovka z papiňáku (tlakového hrnce), Uzená krkovička na zelí v papiňáku (tlakovém hrnci), Vepřová plec na smetaně v papiňáku (tlakovém hrnci) nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm. Vepřová pečeně v papiňáku - recept : Maso očistíme, osolíme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Naštěstí žijeme v éře technických výdobytků, která pro vaření v páře přinesla i úžasně praktického pomocníka – elektrický parní hrnec. Proto, aby se parní hrnec v domácnosti co nejvíc používal, není ani tak důležité mít konkrétní recepty , ale pochopit princip a výhody vaření v něm. Omáčku pak lze zahustit, ale nemusí se.
Zelenina se rozvaří, jestli máš radši nerozvařenou, tak přidat až v půlce vaření. Patřím mezi pravověrné kuchty a vždycky jsem tvrdila, že guláš v papiňáku nikdy. Až minulou neděli mi náš mladej oznámil, odjíží už odpoledne místo v pondělí ráno, tudíž plánovaný gulášek z kližky s sebou na kolej musel projít přes papiňák.
Opravdu byl k nerozeznání! Jediný problém je odhad doby vaření.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.