čtvrtek 1. února 2018

Domácí housky bez kynutí

Domácí rohlíky připravené bez kynutí za minut! Chuť lahodného a křehkého domácího pečiva je jednoduše božská. Vypečené a křupavé rohlíky voní tak neodolatelně. V kuchyni vždy otevřeno.


Domácí houstičky bez kynutí recepty, které budete milovat. Tento recept na domácí housky a vážně strašně jednoduchý, nepotřebujete k němu žádné speciální mixéry nebo roboty a housky dokonce nepotřebují dlouze kynout.

Jednou jsem dala housky do trouby úplně bez kynutí a vlastně to ničemu nevadilo, byly prostě jen trochu menší a míň nadýchané. Poctivé domácí bílé pečivo. Doma pečené housky , rohlíky nebo pletýnky bez chemických přísad. TENTO RECEPT JE TVOŘEN POUZE PĚTI SUROVINAMI KTERÉ DO PEČIVA PATŘÍ!


Také ráda zkouším různé pečivo – housky , rohlíky, bagety, no není nad domácí , krásně ovoní kuchyni při pečení a ještě mám radost z toho jak chutná. Tématické fráze: nekynuté pečivo nekynuté housky domácí housky a pletýnky nekynuté domácí pečivo domácí rohlíky a housky nekynuté karolína domácí houstičky housky podle karolíny slané pletýnky domácí housky nekynute rychlé domácí pečivo bez kynutí recept na slané pletýnky nekynuté houstičky pletýnky z. Tématické fráze: syrove bulky pečivo bez droždí recept na sýrové bulky rohlíky bez kvasnic housky bez droždí sýrové bulky recept domácí housky bez droždí domácí pečivo bez droždí bulky bez drozdi pecivo bez drozdi recepty domaci bulky bez kynuti bulky bez mouky top recepty housky bez kynuti recept na pecivo bez drozdi. Poté potřeme housky rozšlehaným vejcem a posypeme solí, mákem, sezamem, strouhaným sýrem a podobně podle chuti.


Dobré domácí housky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi minut.

Výborné máslové loupáčky k dobré snídani. Recept na jemné pečivo bez kynutí. Taky míváte doma pečivo, které se samo odpařuje? Myslím, že to čas od času známe všichni.


Není potřeba si brát talířek, není nutné okatě šátrat v šuplíku po nástroji na krájení ani si po úspěšné krádeži utírat pusu, takže tyhle kousky mizí z tácu jako by v černé díře. Každý z rodiny si je musí zákonitě zamilovat. S kupovanými rohlíky se tyto domácí absolutně nedají porovnat. Nemusíte vůbec čekat na to, až těsto vykyne. Domácí pomerančová zmrzlina minutové těstoviny se zakysanou smetanou a slaninkou Bramborový chlebíček i pro úplné začátečníky - starodávné těsto bez práce.


Jsou tak lahodné, že už so je nikdy nekoupíte. Po vykynutí rozdělíme těsto na cca dílů. Každý díl pak ještě na ze kterých splétáme malé housky. Pokládáme je na vymazaný plech, potřeme žloutkem rozmíchaným s malým množstvím vody.


Housky sypeme mákem, kmínem, sezamem, nebo solí a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Ploché chleby jsou upečené do půlhodiny, na ty ve tvaru bochníku si počkáte o něco déle. Domácí chléb skvěle doplní mořská sůl ve vločkách nebo krystalcích, čerstvé bylinky v obměnách podle sezony (např. rozmarýn, tymián) a chlebové.


Tyto rohlíky se sýrem dělala moje babička a byli naprosto skvělé. Tak jsem si vypůjčila recept a zkusila je také. Dělám je už velice často.

Smícháme jen pár přísad posypeme semínky a hodíme do trouby. Rohlíky jsou bez kynutí , takže je to celkem rychlé a jednoduché. Po vzejití zaděláme ihned ze všech surovin vláčné těsto, které se nelepí, hned pleteme housky (nenecháváme kynout). Přendáme na plech vyložený pečicím papírem.


Těsto zaděláme ihne nenecháváme kynout a ani housky není třeba nechat kynout na plechu. Houstičky bez kynutí - Slané pečivo - recepty, kuchárska kniha, varenie. Všechny ingredience včetně. Každý môže pridať svoj recept na varenie, hodnotiť recepty, komentovať recepty ostatných kuchárov a kucháriek. V diskusii sa každý môže podeliť o svoje rady, tipy a nápady pri príprave receptov.


Pokud se obáváte, že nevstanete včas, abyste zadělali těsto (pak si můžete jít zase v klidu lehnout), nemáte domácí pekárnu a vaše rodina nemiluje pozdní snídaně, připravte těsto před tím, než půjdete spát, a nechte ho kynout v lednici. Až vstanete, vyndejte těsto z chladničky, propracujte ho (půjde to ztuha), nechte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky