Z vykynutého těsta upleťte housky ,které ukládejte na plech s pečícím papírem,zakryjte utěrkou a nechte ještě - minut kynout. Housky potřete rozšlehaným vejcem,posypte semínky, hrubozrnnou solí a dejte péct do vyhřáté trouby. Originální a vyzkoušené recepty, poklady české i světové kuchyně, zdravá jídla i sladké moučníky. Podle nás uvaříte snadno, rychle a hlavně výborně!
Vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Domácí housky prostřeno 9. Poté z těsta vypracujeme malé bochníčky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem, ozdobíme semínky nebo hrubozrnnou solí a. Po vykynutí rozdělíme těsto na cca dílů. Každý díl pak ještě na ze kterých splétáme malé housky. Pokládáme je na vymazaný plech, potřeme žloutkem rozmíchaným s malým množstvím vody.
Housky sypeme mákem, kmínem, sezamem, nebo solí a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Pochoutkový salát: Salám, vejce natvrdo a kyselou okurku nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme sterilizovaný hrášek a nakonec domácí majonézu, kterou jsme si vyšlehali z uvedených surovin. Poté potřeme housky rozšlehaným vejcem a posypeme solí, mákem, sezamem, strouhaným sýrem a podobně podle chuti. Dobré domácí housky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi minut.
Ze všech surovin umícháme těsto na housky , necháme vzejít kvásek a dáme kynout pod utěrkou na teplém místě. Housky jsem dělala všechny najednou, hned za sebou a přesně dodržela předepsaný postup i suroviny. A byla jsem překvapená.
Tedy – žádné housky nebyly úplně špatné, ale suverénně bylo poznat, které jsou nejlepší. Tématické fráze: domácí housky recept na domácí housky domácí housky recept houstičky recept houstičky domácí housky bez droždí kynuté houstičky slané domácí housky ze sušeného droždí kynuté houstičky recept na houstičky domací housky rychlé rychlé domácí housky housky recept domácí rohlíky recept nejlepší. A i když je těsto velmi podobné, tak u housek je potřeba zvládnout i jejich zapletení. Ve videoreceptu vám ukážu jak to zvládnout v pěti krocích a pěkně z jednoho pramene. Budete si připadat jak.
Vynikající domácí housky - recept: Vše zaděláme na těsto a necháme vykynout. Velice mě zaujaly jejich domácí houstičky , které Anička a Láďa podávali k předkrmu i. Po letech konzumace průmyslových rohlíků už jsme skoro zapomněli, jak chutná domácí pečivo. Největší terno s nimi ale rozhodně uděláte s příchodem grilovací sezóny.
Každý opravdový gurmán totiž ví, že správný burger chutná nejlépe s poctivou domácí houskou. Tématické fráze: domácí housky jako od pekaře domácí rohlíky a housky domácí houstičky a rohlíky domácí houstičky domácí rohlíky jako od pekaře domaci housticky prostreno domácí rohlíky domácí housky housky z polohrube mouky rohlíky z polohrubé mouky prostreno domaci housticky domácí rohlíky z polohrubé mouky. Musela jsem jen přidat o trochu víc mouky a bohužel jsem zjistila, že nemám hrubozrnnou sůl na posypání, ale to vůbec nevadilo.
S těstem se moc dobře pracovalo - bylo jako plastelína. Pro Lujse: Dělala jsem je poprvé a byla mile překvapená, že se mi povedly. Podle toho receptu na Prostřeno , jak sem vložil Méďa. Jen z poloviční dávky, kdyby něco, aby nedošlo k velké škodě.
Dala jsem si vše do mísy, ale nešlo to vařečkou zpracovat, těsto bylo tuhé. Což je ale na housky dobře. Tak jsem si to vyklopila. Hovězí vývar s domácími nudlemi. Kančí kýta na šípkové omáčce s chlebovým knedlíkem.
Babiččin závin s domácí šlehačkou a domácím karamelem. Epizoda online v archivu. Pak přendáme upletené na plech vyložený peč. Pokud se obáváte, že nevstanete včas, abyste zadělali těsto (pak si můžete jít zase v klidu lehnout), nemáte domácí pekárnu a vaše rodina nemiluje pozdní snídaně, připravte těsto před tím, než půjdete spát, a nechte ho kynout v lednici. Až vstanete, vyndejte těsto z chladničky, propracujte ho (půjde to ztuha), nechte.
Babica vs Sapík Babicovy dobroty Bezlepkové Grilujeme Guláše hamburger Hruška Jablka Karolína- domácí kuchařka Když vaří táta Kluci v akci Kuchařská pohotovost Muffiny Nenáročné Ohnivý kuře Ohnivý kuře - pod pokličkou Paštiky Polévky Prostřeno Předkrm Přílohy Rozpal to šéfe ! Těsto je tak středně slané a tak jestli víc solíte, můžete si je ještě přisolit. Pečme ne pečícím papíře v předehřáté troubě na 2st. Velké housky jsou za minut pečené a vy si rozhodněte, jestli je chcete mít víc červené a nechte je tam třeba déle. Housky měly o hodně větší úspěch než bílý chléb. Ty housky jsou fakt domácí ? Dáša ho v jeho iluzi nechala a ještě drze líčila přípravu domácího pečiva.
Když ho několikrát lživě ujistila, že je opravdu pekla, Karel uznal, že se jí fakt povedly. Ale Zdeněk se tak lehce obelhat nedá. Podle mě jí s tím někdo pomáhal,“ odsoudil. Housky přikryjeme utěrkou nebo folií a necháme dalších minut kynout.
Poté potřeme vodou a posypeme mákem, sezamovými semínky, nebo směsí hrubé soli a kmínu. Pečeme minut na 2stupňů s hrnkem vody.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.