pondělí 30. dubna 2018

Domácí rýžový chléb

Domácí rýžový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Do formy v pekárně dáme postupně všechny suroviny.


Místo rýžové vody můžeme použít mléko. Rýžový chléb pečeme v pekárně na program sweet= sladký.

Podle chuti můžeme přidat rozinky a skořici. Hotový rýžový chléb vyndáme z pekárny a můžeme podávat. Rýži klasicky uvaříme ve vodě. Poté uvařenou rýži, olej, 3ml vody, mouku, sůl, cukr a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Po upečení necháme chléb vychladnout a můžeme podávat.


Pečeme asi minut, dokud těsto nevyběhne, nezezlátne a není na dotek tuhé. Chléb podáváme nakrájený na silnější krajíčky. Představujete si domácí chleba jako vrchol kulinářské magie a do jeho přípravy se raději nepouštíte?

Zbytečné obavy, výborný, křupavý a nadýchaný pecen chleba upečete hned na první pokus. Bez složitých postupů, namáhavé práce s těstem, speciálních surovin či profesionálního kuchyňského vybavení. V míse smíchejte žitnou mouku, pivo a droždí a nechte na teplém místě zakryté kynout zhruba hodinu.


Do vykynutého těsta zapracujte vejce, olivový olej, cukr, sůl a hladkou mouku. Tématické fráze: domácí chleba recept na domácí chleba chleba recept recept na chleba domácí chléb domácí chleba recept kmínový chléb domácí chleba recepty kmínový chleba domácí chléb recept nejlepší recept na domácí chleba nejlepší recept na domácí chléb domácí chléb recept z chlebové mouky nejlepsi domaci. Staročeský domácí chléb - recept: Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Z těsta utvoříme bochánky a dáme na vymazaný plech nebo na pečící papír.


Necháme chvilku odpočinout. Ještě chvíli necháme na plechu nakynout. Každá trouba peče jinak, tak je třeba chléb. Kuouji ho po krabicích. Máte někdo recept nebo tip?


Viděla jsem třeba recept se skořicí, kořením, ale to on kvůli střevům moc nemůže, spíš nějaký jednoduchý, ne moc soli. Jak se dělá ten pufovaný rýžový racio chléb co mají v obchodě? Chleba s acidem z domácí pekárny. Během kynutí předehřejte troubu na 2°C, vykynutý chléb vyklopte na plech a ihned vložte do horké trouby, na jejíž dno vlijte 1ml vroucí vody.


Ihned uzavřete a snižte teplotu na 2°C.

Hotový chléb má tmavě zlatou barvu a zvoní při poklepu na spodní část. Podávejte jen tak s máslem či suše. Do robotu vložíme obě mouky, kvas, drcený kmín, chladné!


Zpracujeme hladké těsto, které se nebude lepit. Těsto vyklopíme na pomoučený. A tak z dostupných surovin vykoumali něco dobrého, aby to maso nemuseli jíst samotné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky