pondělí 9. dubna 2018

Jak skladovat sušené švestky

Jsou velmi chutné, jsou také zdravé (mimo jiné pomáhají s trávením díky velkému množství vlákniny, zamezují vstřebávání cholesterolu, zpomalují vstřebávání cukrů a nutí tělo spalovat mnohem více tuku, proto se hodí i při redukčních dietách i při detoxikačních kúrách). Postup při sušení v sušičce je prakticky stejný, jako v troubě – u většiny sušiček naleznete návo jak s daným přístrojem určité ovoce sušit. Důležité je dodržet přesnou teplotu.


Jak skladovat sušené švestky ? Po dosušení nechte švestky vychladnout přibližně hodinu a poté je ihned vložte do sklenic či dóz. Kompotování už dnes není moc v módě, ale i tak je jednou z variant, jak skladovat ovoce. Opět je nutné plody omýt a vypeckovat. Do kompotu lze použít třeba hřebíček a skořici. Nálev uvaříme a zalijeme jím švestky ve sklenicích.


Celé švestky je třeba pečlivě omýt a poté na půl minuty namočit ve vroucí vodě. Vysypte na pečicí plech a sušte v mírně vyhřáté troubě, švestky tak nepustí šťávu. Sušte jednu až dvě hodiny a nechte odpočinout do druhého dne, takto pokračujte, dokud švestky nebudou usušené.


Co takhle do našeho jídelníčku zařadit sušené švestky. Jsou sladké, takže mohou nahradit různé, ne příliš zdravé bonbóny a jiné sladkosti. Navíc mají velmi zajímavé pozitivní účinky na naše zdraví.


Můžeme je i jako pamlsek podávat našim dětem a budeme vědět, že jim neuškodí. A jak to vypadá v sušárně, když se suší švestky ? To se nás sejde nejvíce, protože je loupeme ručně. V řadě sedí šest žen a loupou hodin švestky , než se naplní sušárna. Chodí nám v tento čas pomáhat i důchodkyně a nešetří starými historkami z mládí ani ze.


Tip pro sušení švestek: Jak na tuhou slupku? Pokud vám vadí tuhá slupka podomácku sušených švestek, můžete ji příště zjemnit jednoduchým trikem. Po půl minutě sceďte a teprve pak odstraňte pecky a dejte sušit. Zavaření je jednoduché, sušené ovoce se naskládá do sklenice, zavře se víčko a bez přidání vody se zavaří při teplotě 80°C na minut.


I když švestky bývají nejchutnější, když přezrají na stromě, pokud je plánujete uskladnit, musíte na to myslet už při sklizni. Plody je třeba otrhat asi - dny před plnou konzumní zralostí v momentě, kdy jsou již nádherně vybarvené, dužina je ale stále ještě tuhá. Zaprvé jde o sušené droždí, které se musí nechat vzejít na kvásek. Sušené droždí je v podstatě ve dvojí verzi. Druhým typem je instantní sušené droždí značky Dr.


Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Přibližně jednou týdně bude nutné sušené švestky v plechovkách míchat, aby bylo možné regulovat vlhkost. Níže popsaná metoda skladování je vhodná nejen pro sušené , ale i pro sušené švestky , za předpokladu, že používáte moderní chladničku, jejíž komory mají nízkou vlhkost. To je důležité nejen vybrat sušené ovoce, ale také, aby jim.


Ušetřit užitečné vlastnosti, svěží chuť a vůni sušeného ovoce může být, jsou-li splněny určité podmínky. Informace o tom, jak skladovat sušené ovoce doma, a já ti řeknu. Více čtěte na Rehabilitace.


Jak na sušené ovoce Sušení je lidová metoda konzervování, při níž ovoce ztrácí vodu, nezbytnou pro všechny mikroorganismy, které na něm žijí. Pokud jej včas nezkonzumujeme nebo jinak nezpracujeme, postarají se tito nevítaní hosté o napadení ovoce plísní a hnilobou. Drahé kuchařky a hospodyňky, otřebuji pomoc!


Jak poznám, že švestky sušené v domácí sušičce už jsou hotové? Nejím je, takže to nepoznám na ochutnání. A jak potom skladovat , když nejsou nijak ošetřené, aby vydržely? Jak dlouho sušené maso vydrží?


Teoreticky 1-měsíce, pokud jej budete správně skladovat. Prakticky bych se tím moc netrápila, protože je to taková dobrota, že maso zmizí během několika málo dnů po vysušení (ne-li hodin). Pokud v létě zjistíte, že se vám urodilo víc švestek, než dokážete rychle spotřebovat, můžete je uchovat v mrazáku až po dobu jednoho roku a užívat si je celou dobu až do další úrody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky