V míse vše opatrně, ale zároveň velmi pečlivě spojíme, zakryjeme potravinovou fólií a vložíme do mrazáku. Již po dvanácti hodinách, ale já ji nechal déle) je naše první domácí zmrzlina hotová a nepotřebujeme na ni nic víc, než jen nějaký šlehač (a jde to i ručně), čtvrt hodiny práce a trpělivost na vychlazení. Smetanová domácí zmrzlina.
Recept na výbornou domácí zmrzlinu, která je krémová i po ztuhnutí v mrazáku. Domácí smetanová zmrzlina. Nejprve je třeba nachystat si čokoládu, což je trošku piplačka.
Mléčná čokoláda relativně spolupracuje, a když si vezmete nůž s ostrou a tenkou čepelí, měla by se vám podařit nakrájet na úhledné malé. A ani horliví zastánci zdravého stravování nemohou nic namítat proti chutné zmrzlině, když je venku více než stupňů. Poté, co jsme prozkoumali všechno o konzervačních látkách, barvivech, příchutích a dalších chemikáliích, které obsahuje kupovaná zmrzlina , našli jsme jednoduchý a osvěžující recept na domácí zmrzlinu jen ze tří ingrediencí. Zapečená jahodová zmrzlina.
Meruňkovo-mrkvová zmrzlina. Zmrzlina s banánem a šlehačkou. Poté směs přelijte do plastové dózy a nechte v mrazáku zmrazit asi až hodin.
Už je tomu pár let, co jsem dělala test vanilkových zmrzlin pro časopis Gurmet.
Koupili jsme, co se dalo sehnat, ochutnávali jsme, zaznamenávali jsme a nakonec jsme to porovnali s mou úplně obyčejnou domácí zmrzlinou, kterou jsem připravila z obyčejných surovin obyčejným postupem. Výroba domácí zmrzliny je poměrně jednoduchá. Není na to potřeba žádný speciální stroj, stačí jen běžná mraznička, případně nějaké formy na zmrzlinu a samozřejmě potřebné suroviny podle druhu zmrzliny. Inspirujte se našimi recepty! Základní smetanová domácí zmrzlina.
Nejsnadnější je tato smetanová zmrzlina , která nám zároveň poslouží jako základ k jakékoli ovocné domácí zmrzlině. Velice jednoduchý a rychlý recept, jak si vyrobit svou vlastní domácí ruskou zmrzlinu. Bez éček, bez zbytečného cukru a navíc lahodnější chuti, než kupovaná. Není třeba se bát užití syrových vajíček z důvodu salmonely – stačí vajíčko před rozklepnutím důkladně omýt horkou vodou, salmonela se drží na skořápkách, ne ve vajíčku.
Neměla jsem tolik jaho tak jsem dala dkg jahod a dkg meruňkového kompotu. Vůbec to není poznat, že jsou tam meruňky navíc. Dala jsem jen šlehačku, já jí nešlehám.
Mám zkušenost, že když dám šlehačku našlehanou, tak je zmrzlina moc tvrdá, když ji jen rozmíchám s ostatními suroviny a dám. Nakonec zamícháme ušlehanou smetanu a dáme zmrazit. Suroviny 2ml vysoce procentní smetany ke šlehání vejce g cukru nebo jiné sladidlo vanilkový cukr lžíce teplé vody Z čistých bílků vyšleháme tuhý sníh a všleháme polovinu cukru.
Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku. Příprava domácí zmrzliny je velmi snadná a rychlá. Jahodovo- smetanová zmrzlina - recept: 1.
Jahody odstopkujeme a spolu s cukrem je dáme do robotu a rozmixujeme na pyré (malé kousky nevadí). Někde jsem zaslechla, že královnou letních dezertů je vanilková zmrzlina. Nejlepší je samozřejmě ta domácí ! Spotřeba zmrzliny bývá s příchodem veder veliká a tak se na léto připravuji už teď.
V tomto případě jde o zmrzlinu vařenou, smetanové chuti s použitím čerstvých žloutků a pravé vanilky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.