čtvrtek 17. ledna 2019

Domácí rostlinná smetana

Strouhaný kokos a ovesné vločky by doma měla mít každá správná hospodyňka. Pak máte všechno potřebné na domácí rostlinnou smetanu, kterou pořídíte do pár minut za pár korun. Stačí vločky s kokosem (nejradši mám ten Bio od Country Life, je pěkně „mastný“, tuctový supermarketový příliš vůně a chuti neudělá) smíchat v poměru 1:1.


Rostlinná smetana se pohybuje okolo – kč. My jsme si pro vás připravili recept na pořádně tučnou veganskou smetanu , kterou můžete pak použít do polévek, omáček či jiných pokrmů. Jak na domácí rostlinnou smetanu za pár korun?


Nápadov pro vás má jeden skvělý recept – stačí vám k němu pouze dvě základní. Zajímá vás rostlinná strava? Chtěli byste si zpestřit jídelníček a poznat nové suroviny a postupy?


Domácí rostlinná smetana

Své zkušenosti předávám na těchto třech kurzech: Veganské vaření - seitan, tempeh a spol. Kurzy se konají o víkendech v. Domácí rostlinná smetana za pár korun. A máme pro Vás malou odměnu! Smetana - rostlinná - recepty na každý den. Hodně lidi tvrdí, že veganské produkty jsou příliš drahé.


Ale co takhle si je udělat sami doma? Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku. Mandlová smetana vydrží v lednici 2-dny. Dále ji můžeme použít do omáček, polévek, kaší, prostě všude tam, kde byste použili běžně smetanu. Jogurt smícháme se šlehačkou a solí.


Vše nalijeme do většího cedníku vyloženého čistou plátěnou utěrkou nebo plenou, který postavíme na kastrol nebo mísu a necháme cca hodin v chladu (stačí chladnější špajz (spíž) odkapávat. Naše rostlinná smetana je na světě! Ingredience receptu : Olej nebo rostlinné máslo, cibule, mrkve, petržel, ½ celeru, zel. Díky škrobu by měla být krásně hustá a kokos jí dodal jedinečnou a plnou chuť.


Tuto smetanu byste měli spotřebovat nejdéle do dvou dnů, skladujte v lednici. Tip na Závěr: Experimentujte! Zkuste najít váš osobní optimální poměr surovin. Můžete také zkusit smetanu z pohanky či. I tady máte výběr opravdu široký a většinu z nich si můžete vyrobit i doma ( domácí mandlová smetana , domácí kokosovo-ovesná smetana ). Krom ovesné jsou všechny bezlepkové.


Vyrábí se ze základní suroviny a rostlinného tuku. Sladkou smetanu si můžeme připravit doma. Do plnotučného přihřátého mléka dáme máslo a pak tři minuty mixujeme. Odlehčený recept podle Cambridge. Krkovice, žampiony, smetana recept - receptnajidlo.


Alpro sójová alternativa ke smetaně na vaření, tolik bohatá na chuť, je ideální pro přípravu všech pokrmů. Stejně jako po výrobě tofu i po výrobě mléka zbyde drť původní suroviny. Nevyhazujte ji, dá se dále využít.


Zbytkům ze soji se říká Okara, která je ideální surovinou pro přípravu pomazánek, kaší, omáček, nádivek ale i karbanátků či sladkých pochoutek. Udělat si domácí zmrzlinu je přitom hrozně jednoduché. Základními surovinami té pravé, domácí zmrzliny jsou mléko, smetana , cukr a vaječné žloutky. Pomocí zmrzlinovače je to hračka. V dnešní době není zmrzlinovač věc nedostupná.


Pokud si chcete na výrobu másla udělat vlastní názor a případně si ho vyzkoušet, mám pro vás kompletní návod se všemi výhodami a nevýhodami, které ho doprovázejí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky