Kurz pečení kváskového chleba je vždy téměř celodenní akcí, počítejte tedy s konáním kurzu v čase min 1- cca 130. Přesný konec kurzu je pokaždé jiný, pečení chleba není jako práce v laboratoři, takže někdy jsme hotovi po 17. Individuální kurz pečení kváskového chleba vhodný pro skupinku 1-účastníků v termínu (ideálně víkendovém), na kterém se domluvíme.
Kurz může proběhnout na adrese Křejpského nebo u vás doma. Náplní tohoto kurzu bude základní práce s chlebovým kvasem, těstem a samotné pečení. Na kurzu si rozdáme kvas, seznámíme se s procesem jeho výroby, nastíníme cyklus práce s ním a pustíme se do výroby základních typů chleba - jeden pšeničný, druhý formový žitný. Prakticky si ukážeme mísení a hnětení a pokud to prostory kurzu dovolí, následně si bochník kváskového chleba upečeme. Pečení kváskového chleba.
V domácích podmínkách si na kurzu vyzkoušíme všechny fáze přípravy kváskového chleba : společně zaděláme na kvásek, zaděláme na těsto a také upečeme a ochutnáme chléb právě vyjmutý z trouby. Během příprav si povíme, proč je kváskový chléb zdravější, naučíme se, které. Kurz , ve kterém se naučíte od základu připravit svůj vlastní voňavý kváskový chleba.
Naučíte se vše o kvásku, jeho založení i vedení i pečení chleba. Propracovaný detailní celodenní kurz v Praze a již brzy i online z pohodlí vašeho domova. Představíme si veškeré základní informace potřebné pro zahájení pečení chleba s kváskem. Ten se musíme naučit připravit a to nás také naučí tento kurz.
Jmenuji se Gabi a věnuji se pečení domácího kváskového pečiva. Již třetím rokem pořádám Kurzy pečení chleba po celé České republice a baví mě předávat tuto nádhernou zkušenost dál. Mám tři děti, žijeme v malé vesničce na Znojemsku nedaleko Vranovské přehrady. Pokud vás můj web, Blog či nabídka kurzů.
Při výrobě kváskového chleba se neřídíme časy v receptu, ty jsou vždy orientační! Bylo použito příliš mnoho kvasu na rozkvas v poměru k rozkvašované mouce. Při zakládání kvásku – všimla jsem si, že někteří zakládají kvásek a přitom vůbec neodebírají, ve výsledku mají po pár dnech obrovské množství kvásku. Organizuji klasické i bezlepkové kurzy pečení chleba po celé ČR.
Stačí si vybrat termín a místo kurzu. Pokud chcete kurz právě ve vašem městě, napište mi, domluvíme se osobně a zorganizujeme kurz na míru. Přihlásíte se do online kurzu pečení chleba. Online kurz pečení kváskového chleba není o nic méně, než kurz živý.
Všechny postupy, triky, návody a doporučení jsem vám shrnula do návodných videí a připravených textů tak, že se vše naučíte přímo ve vaší kuchyni. Večerní kurz : 1– 2hod. Cena 75- Kurz přípravy a pečení kváskového chleba. Není potřeba mít doma žádné speciální vybavení. Velmi praktický kurz je pro začátečníky i pokročilé.
Po kurzu se můžete v mailu nebo telefonem poradit při vašem domácím kváskovém tvoření. Na e-mail vám ještě pošlu podrobnosti. Mezitím prochází těsto dalšími fázemi, vč.
Posléze se vymetou žhavé dřevěné uhlíky a pak když je v peci optimální teplota, dojde k sázení do pece. Chleba pečeme přibližně min. Krátký souhrn toho, co vám na začátku pečení kváskového chleba může pomoct, najdete tady. Není toho moc, žádný strach:) Jsem úplný začátečník a chci si upéct svůj úplně první chleba.
Poradíte mi, kterým začít? Vůbec neumíte hníst těsto, vlastně nikdy jste kynuté pečivo nepekli a nemáte ošatku?
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.