pondělí 12. listopadu 2018

Domácí rohlíky z polohrubé mouky

Rohliky z polohrube mouky recepty, které budete milovat. K osolené mouce přidáme žloutek, vykynuty kvásek, zbyle mléko a vlahé rozpuštěné máslo. Vypracujeme tužší těsto a zpracováváme je tak dlouho, až se na povrchu tvoři puchýře. Těsto necháme vykynout.


Tématické fráze: domácí rohlíky a housky recept na housky recept na rohlíky a housky recept housky domácí rohlíky a housky bez droždí recept na housky a rohlíky domácí rohlíky bez droždí domácí housky z polohrubé mouky housky z polohrube mouky váha rohlíku housky recept vaha housky recept na rohliky jednoduchý recept na. Zdravím všechny pekaře :) 100ml. Moukujsem dával 2hl. Také ráda zkouším různé pečivo – housky, rohlíky , bagety, no není nad domácí , krásně ovoní kuchyni při pečení a ještě mám radost z toho jak chutná.


Je mnoho receptů na rohlíky , ale můžete mi věřit, že jsem vyzkoušela rohlíky jen z polohrubé mouky nebo místo vody mléko nebo půl na půl mléko a voda nebo jen máslo. Ale ty rohlíky se mi vůbec nepodařily nechutnaly mi. Tak jsem se rozhodla, že musím si stávající recepty prostě utvořit k obrazu svému. Je jen potřeba je dobře zabalit, aby neoschly.


Domácí rohlíky z kvásku. Pokud nám nějaké vůbec do druhého dne vydrží. Druhý den si je můžeme dát tak jak jsou, nebo si je lehce rozpéct v troubě. Jsou stále měkké a dobré. K zbytku mouky přidáme sůl, žloutek, vykynutý kvásek, zbylé mléko a rozpuštěné máslo.


Hledáte více tipů na recepty z domácí pekárny? Zde jich pár naleznete! Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější recepty na chleby z domácí pekárny. Ale najdete zde i jiné druhy pečiva. Chleba z domácí pekárny chutná náramně.


Domácí rohlíky z polohrubé mouky

Tento recept připomíná lehký toustový chléb. Upéct domácí pečivo z celozrnné mouky je snadné, ale musíme si zvyknout na to, že se s těstem pracuje jinak. Neváže tak dobře jako těsto z bílé mouky. Recept na celozrnné pečivo není nijak složitý, vlastně je to to samé, jako když pečeme jiné jednoduché housky, rohlíky , veky.


Chuť lahodného a křehkého domácího pečiva je jednoduše božská. Vypečené a křupavé rohlíky voní tak neodolatelně. Každý z rodiny si je musí zákonitě zamilovat.


Domácí rohlíky z polohrubé mouky

S kupovanými rohlíky se tyto domácí absolutně nedají srovnat. Recept, který Vám přinášíme, je naprosto jednoduchý a snadný. Nemusíte vůbec čekat na to, až těsto vykyne.


Z droždí, lžičky cukru, hrstky mouky a 1ml vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Zbývající mouku dejte do mísy, přilijte kvásek, trochu mléka (nejprve cca ml, pak přidávejte postupně podle potřeby), změklé máslo, vejce, žloutek a sůl a vypracujte lehké vláčné těsto. Klasické české rohlíky tak, aby se vždycky povedly? Krok za krokem a pěkně názorně včetně tvarování? Nedávno jsem zkoušela recept na domácí rohlíky.


Domácí rohlíky z polohrubé mouky

A protože to byla jen zkouška, tak jsem těsto zadělala jen z poloviční dávky. Pokličkový chleba s olivami a škvarky - Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci pečení dopečený odklopený, pěkně dozlatova. Hrníčkový recept bez vážení!


Je jen na každém z nás, kterému pečivu dáváme přednost. Dnešní recept je podle mého zlatou střední cestou. Doufám, že bude chutnat všem, kteří se rozhodnou recept na domácí housky vyzkoušet.


Recept na těsto na housky z domácí pekárny krok za krokem 1) První krok pečení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky