úterý 13. listopadu 2018

Sekaná pečeně pro labužníky

Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Pro šťavnatější sekanou vmíchejte do základu trochu špeku nakrájeného na kostičky. Při každém mletí musí být maso pořádně vychlazené, jinak hrozí, že se sekaná bude rozpadat. Sekaná pečeně pro labužníky.


Pokud máte mlýnek s jemnými dírkami (mm) stačí maso umlet 2x, pokud jsou velké, melte raději 3x, aby byla sekaná jemná. Když se řekne sekaná pečeně , rozhodně vám doporučuju, abyste si její přípravu spojili s víkendem. I když je ze zdánlivě poddajného mletého masa, má v názvu slovo pečeně a to vždycky zavání nedělním obědem.


Pokud se do sekané pečeně pustíte, měli byste mít na paměti aspoň dva kvalitativní požadavky. Plátky slaniny dejte do pekáčku tak, aby jejich konce přesahovaly okraj nádoby a na dně nádoby se překrývaly nebo spojovaly. Pokládejte plátky hustě proti sobě nebo s menšími mezerami.


Jednak jsme špatně odhadli množství, takže po pomletí a smíchání všeho byla veliká šiška na pekáčku a ještě kopec karbanátků, takže bylo co jíst celý týden a ještě občas i večeře. Pro všechny labužníky zde máme výběr nejlepších hovězí pečeně receptů. Všechny naše recepty obsahují přesný návod po krocích a detailní rozpis surovin.


Recept řízky z vepřové pečeně. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Zkusila jsem ji podruhé obalit plátky uzené šunky a potřít kečupem, moc díky za tip, přidávám fotky, pokud nevadí. Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Maminčina sekaná na pivu Foto: Tereza Pánková TASTY TALKINGS.


Vítejte u Tasty Talkings! Tehdy jsem si uvědomila, že psané slovo a focení jsou pro mě to pravé! Tabulky pro pečení osahují následující způsoby pečení. Vyberte si způsob podle vybavenosti Vašeho spotřebiče.


Ze všech ingrediencí vypracujeme kompaktní těsto. Voda nám pomůže masovou směs pěkně spojit a dohladka „vyprátovat“. Z hmoty vytvarujeme šišku (nebo dvě malé) a vložíme ji do tukem vytřeného pekáče.


Krátce po zapečení sekanou podlijeme trochou vody. Hlavní jídlo pro labužníky pořádného masa. Na internetu jsem zhlédla tento recept a řeknu vám, neodolala jsem. A jsem ráda, že jsem neodolala. Masíčko bylo fantastické, tím překládáním dostalo vynikající chuť po hořčici a slanině, okurky mi tam také pasovaly, takže nic jsem neměnila a originál recept nabízím i vám.


Do mletého masa přidáme vejce, osolíme a opepříme. Dále přidáme majoránku a prolisovaný česnek. Rohlíky nakrájíme na malé kousky a namočíme v mléce, pak je vymačkáme a přidáme do mleté sekané.


A pro tyto chvíle je tu sekaná roláda s křepelčími vejci. Připravenou směsí naplníme vymazané formy a důkladně ji upěchujeme. Pokapeme kečupem a pečeme minut, dokud není maso propečené ( sekaná se začne oddělovat po stranách od plechové formy). Pokrm podáváme teplý nebo studený, s celozrnným chlebem a se salátem. Suroviny: tvrdá houska, cibule, stroužky česneku, vejce, 7g mletého masa, sůl, pepř, 1g fety, 1g zelených oliv s kapií, plátků slaniny, červená chilli paprička, lžíce olivového oleje, 8g rajčat, oregano.


Postup: Troubu předehřejeme na 2stupňů. Housku namočíme do vody. Co nás zaujalo, je rozdílná informace pro alergiky – zdá se, že v sekané zakoupené v Lidlu nejsou stopy celeru a mléka.


Zůstává tu tak otázka, zda se mají alergici na mléko a celer tohoto výrobku obávat. Zítra mažu do Globusu v Brně na reklamaci, tak uvidíme, jak to vysvětlí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky